Αρχική / Έργα/Υποδομές / Τα έργα ανάπλασης που δρομολογούνται για το ΟΑΚΑ

Τα έργα ανάπλασης που δρομολογούνται για το ΟΑΚΑ

Σημαντικά έργα ανάπλασης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών δρομολογεί το υπουργείο Αθλητισμού, καθώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 παραμένουν χωρίς συντήρηση για 16 χρόνια.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ.Αυγενάκης μαζί με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, το γενικό διευθυντή, Κ. Χαλιορή και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλο παρουσίασαν τις γενικές γραμμές του σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που καταλαμβάνουν έκταση 1.200 στρεμμάτων.

«Πασχίζουμε ώστε το ΟΑΚΑ να ξαναγίνει, εκτός από κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν ορισμένες παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ, όπως η αποκατάσταση φθαρμένων υποδομών, η αναβάθμιση του αγωνιστικού φωτισμού, η στεγανοποίηση των στεγών των κλειστών εγκαταστάσεων, η φύτευση νέων δέντρων και η ολοκλήρωση σειράς προμελετών.

Στόχος όμως, του υφυπουργείου Αθλητισμού και της διοίκησης του ΟΑΚΑ είναι η υλοποίηση, με τη συμμετοχή ιδιωτών και χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης, μεγάλων έργων για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την κατασκευή νέων κτηρίων που περιλαμβάνουν ακόμη και ξενοδοχείο.

Εκτιμάται ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ποσού της τάξεων του 1,2 εκατ. ευρώ, ετησίως, ενώ υπολογίζεται ότι εάν το αθλητικό κέντρο καταστεί τουριστικός πόλος έλξης θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Check Also

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τα νέα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών ιδεών, που θα συμβάλλουν στην ολιστική …