Αρχική / Έργα/Υποδομές / ΥΠΕΝ: Έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

ΥΠΕΝ: Έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Βήμα – βήμα προχωράει η διαδικασία για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πλέον αναμένεται επιτάχυνση των επόμενων φάσεων, καθώς άνοιξε πλέον διάπλατα η πόρτα για τις τελικές εγκρίσεις και το πολυπόθητο Προεδρικό Διάταγμα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (15/12) το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε την τελική έγκριση στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πλέον οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν αναφορικά με τη Νέα Τούμπα, αφού το επόμενο στάδιο αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προκειμένου να δοθεί έγκριση και στο χωροταξικό σκέλος που θα οδηγήσει τον φάκελο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τελικές εγκρίσεις.

Έτσι στις αρχές του 2021 αναμένεται να γίνει σύσκεψη του γραφείου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Yπουργείου Περιβάλλοντος, παρουσία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις τελικές ρυμοτομικές ρυθμίσεις, προκειμένου να κατατεθεί ο φάκελος στο ΣτΕ για την τελική έγκριση.

Αισιοδοξία για ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το καλοκαίρι

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της μεγάλης επένδυσης και ότι αυτή βρίσκεται γενικά εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Όπως σημείωσε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων την ανέμεναν με αγωνία από το Νοέμβριο αλλά ήρθε τώρα, πράγμα αρκετά θετικό δεδομένων των συνθηκών (lockdown και πανδημία). Το θετικό είναι ότι ελήφθησαν υπόψην οι παρατηρήσεις από τη διαβούλευση του καλοκαιριού και πλέον εγκρίθηκε η ΜΠΕ που ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση και το ΠΔ.

Ο κος Δούμας επισήμανε ότι το ΠΔ είναι το τελικό βήμα, αφού γίνει πρώτα ο έλεγχος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που παρέχει και την τελική δικαστική κρίση για το αν θα προχωρήσει το έργο ή όχι, ακόμη και αν υπάρχουν ενστάσεις ή προσφυγές πολιτών.

Τέλος, τόνισε ότι το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Θεωρεί ότι όλη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι και μετά η μπάλα… θα είναι στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που θα πρέπει να διαθέσει τα χρήματα για την κατασκευή του γηπέδου.

Check Also

Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για έξι σιδηροδρομικά έργα 3,8 δισ. ευρώ

Ενδιαφέρουσες συμμαχίες προκύπτουν στον κατασκευαστικό κλάδο, με αφορμή τη σημερινή υποβολή ενδιαφέροντος για τη διεκδίκηση …