Αρχική / Ενέργεια-ΑΠΕ / Ακατάλληλο το 10% των γραφείων εξαιτίας των διατάξεων του νέου περιβαλλοντικού νόμου για την ενεργειακή απόδοση

Ακατάλληλο το 10% των γραφείων εξαιτίας των διατάξεων του νέου περιβαλλοντικού νόμου για την ενεργειακή απόδοση

Δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κινδυνεύουν να βγουν σε αχρηστία στο Λονδίνο, εξαιτίας των διατάξεων του νέου περιβαλλοντικού νόμου για την ενεργειακή απόδοση.

Περίπου το 10% των γραφείων του Λονδίνου θα μπορούσε σύντομα να καταστεί «ακατάλληλο», όταν εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες για την ενεργειακή απόδοση, σύμφωνα με ανάλυση κορυφαίας εταιρείας ακινήτων, που δημοσιεύει το CNBC.

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα, που θα εισαχθούν το 2023, κτίρια στην Αγγλία και την Ουαλία με βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης χαμηλότερη από το «E» δεν θα μπορούν να κλείσουν νέα μισθώματα.

Τα επερχόμενα μέτρα έρχονται ως μέρος των ευρύτερων κυβερνητικών προσπαθειών προς την ουδετερότητα του άνθρακα. Η χαμηλότερη βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης ορίζεται σε «G» και η υψηλότερη σε «A».

Σε αυτό το πλαίσιο, μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε από την Colliers έδειξε ότι περίπου δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρου εργασίας στο Λονδίνου, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% του συνολικού αποθέματος, δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες.

Η μελέτη, μάλιστα, θέτει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον αυτών των γραφείων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που πολλοί εργαζόμενοι πιέζουν να εργαστούν εν μέρει από το σπίτι εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

«Είναι σαν διπλό χτύπημα για αυτά τα κτίρια», δήλωσε στο CNBC ο Andrew Burrell, επικεφαλής οικονομολόγος ιδιοκτησίας στην Capital Economics, αναφερόμενος στους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τον αντίκτυπο της κρίσης Covid-19.

Τα γραφεία που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες ενεργειακής απόδοσης κινδυνεύουν να τεθούν σε αχρηστία, πρόσθεσε.

Επιπλέον, η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο το 20% των κεντρικών γραφείων του Λονδίνου έχουν ενεργειακή κλάση A και B, με το 57% των χώρων εργασίας στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου να υπάγονται στο D και στο G.

Κατόπιν αυτού, οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αναβαθμίσουν τα κτίριά τους για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.

Check Also

Το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων στέγης μέχρι 6kWp

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του ΥΠΕΝ που αφορά στο Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μικρής …