Αρχική / Ενέργεια-ΑΠΕ / Πλατφόρμα της ΡΑΕ θα δείχνει το φθηνότερο πάροχο ενέργειας

Πλατφόρμα της ΡΑΕ θα δείχνει το φθηνότερο πάροχο ενέργειας

Πιστοποιημένες λύσεις προς το συμφέρον του καταναλωτή  θέτει σε εφαρμογή  η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αναζήτηση παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Οι βάσεις του εγχειρήματος τέθηκαν πριν από δύο χρόνια από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικόλαο Μπουλαξή, όταν εκείνος άναψε το «πράσινος φως» για την υλοποίηση πλατφόρμας που αναδεικνύει τη φθηνότερη επιλογή παρόχου για τον καταναλωτή.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία θα λύνει τα χέρια των καταναλωτών, όταν φτάνουν στο στάδιο αναζήτησης του φθηνότερου παρόχου ενέργειας .

Πρόκειται για εφαρμογή σταθμός της ΡΑΕ που, να σημειωθεί, θα φέρει σε δύσκολη θέση  εκείνους τους παρόχους που παίζουν με τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων.

Τη στιγμή που προσφέρουν πακέτα με χαμηλό κόστος ανά kwh, αλλά δεν λένε τίποτα για το κόστος των παγίων και τις ρήτρες προσαρμογής όταν ανέβει η Οριακή Τιμή Συστήματος και πόσο επηρεάζει την τελική τιμή του προσφερόμενου πακέτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα αναμένεται να βγει στον… αέρα από τις αρχές του 2021, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά και αναμένεται οι εταιρείες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Η πλατφόρμα της ΡΑΕ έχει κάνει βήματα προόδου αφού δεν θα πρόκειται για την προβολή των προϊόντων, αλλά θα φέρνει στο «φως» την ακριβή αξία του προσφερόμενου πακέτου.

Δηλαδή, θα έχει υπολογίσει το μηνιαίο πάγιο  που χρεώνουν οι εταιρείες, αλλά και τη  ρήτρα προσαρμογής όταν αλλάζει η Οριακή Τιμή Συστήματος.

Οι επιπλέον χρεώσεις θα προστίθεται στην αρχική τιμή της Kwh έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει μία σαφή εικόνα  για το πραγματικό  κόστος.

Η βάση σύγκρισης των προγραμμάτων θα γίνει  με την  κατανάλωση  που κάνει  ο ενδιαφερόμενος ανά τετράμηνο. Η αναζήτηση θα τον οδηγηθεί στο φθηνότερο  πρόγραμμα της αγοράς και έτσι θα λαμβάνεται μία απόφαση από τον καταναλωτή  για τη εταιρεία που θέλει να ενταχθεί .

Η κινητικότητα των καταναλωτών τη χρονιά που πέρασε κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ ανήλθαν σε  576.436 καταναλωτές άλλαξαν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Οι  ιδιωτικές εταιρείες χάρη στις μικρότερες χρεώσεις ανά kwh έχουν  αποσπάσει από τον βασικό πάροχο τη ΔΕΗ 1.088488 καταναλωτές. Να αναφερθεί  ότι σε αντιστοιχία ρολογιών οι ιδιώτες πάροχοι ελέγχουν  το 16,05%  της αγοράς ενέργειας.

Check Also

Νέα υπουργική απόφαση για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Μία ακόμη ώθηση στην δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων που οφείλουν να οργανώσουν οι δήμοι έγινε με …