Αρχική / Επικαιρότητα / ΔΕΠΑ Υποδομών: Έξι επενδυτικά σχήματα στη επόμενη φάση του διαγωνισμού εξαγοράς

ΔΕΠΑ Υποδομών: Έξι επενδυτικά σχήματα στη επόμενη φάση του διαγωνισμού εξαγοράς

Εκτός διαγωνισμού έμειναν σήμερα τρία από τα εννέα επενδυτικά σχήματα, τα οποία είχαν εκδηλώσει τον Φεβρουάριο μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, στη λίστα με τις εταιρείες που τελικά εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, καθώς πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (δηλαδή την υποβολή δεσμευτικών προσφορών), περιλαμβάνονται 6 υποψηφιότητες οι οποίες αποτελούν την λεγόμενη “short list”.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα εξής σχήματα:

  1. EP INVESTMENT ADVISORS.
  2. FIRST STATE INVESTMENTS (European Diversified Infrastructure Fund II)
  3. ITALGAS SpA
  4. KKR (KKR Global Infrastructure Investors III L.P.)
  5. Maqouarie (MEIF 6 DI HOLDINGS)
  6. Κοινοπραξία SINO-CEE FUND & SHANGHAI DAZHONG PUBLIC UTILITIES (GROUP) Co., Ltd.

Πρόκειται για 6 εταιρείες-κολοσσούς οι οποίες θα διεκδικήσουν την απόκτηση του 100% μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε καθώς και και τα περουσιακά στοιχεία που πέρασαν στην δικαιοδοσία της μετά τον διαχωρισμό της από τη ΔΕΠΑ, όπως η κυριότητα επί των παγίων των δικτύων διανομής, το δίκτυο οπτικών ινών που ανήκει στην ΔΕΠΑ Α.Ε., κ.α.

Τα επιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν σχετική Σύμβαση Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual DataRoom-VDR), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τη ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. και θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν Δεσμευτική Προσφορά.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση, τα επενδυτικά σχήματα που κόπηκαν από την συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι το επενδυτικό κεφάλαιο ANTIN INFRASTRUCTURE PARTNERS, ο κινεζικός όμιλος CHINA RESOURCES GAS (HONG KONG) INVESTMENT LIMITED και η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων ISQUARED CAPITAL ADVISORS (UK) LLP.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αξιολόγηση έγινε από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε συμφωνία με την «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ). 

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …