Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΥΔΑΠ: 400 χιλιάδες νέες συνδέσεις στην Ανατολική Αττική

ΕΥΔΑΠ: 400 χιλιάδες νέες συνδέσεις στην Ανατολική Αττική

Έργα ύψους €1 δισ. μέσα στην δεκαετία από τα οποία τα €500 εκατ. μέσα στην πενταετία ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ΑΕ Χάρης Σαχίνης.

Το κύριο μέρος των έργων αφορά στην Ανατολική Αττική όπου η ΕΥΔΑΠ ΑΕ προγραμματίζει 400 χιλιάδες νέες συνδέσεις και εκτελεί ή έχει προγραμματίσει έργα ύψους 650-700 εκατ. Στο ποσό του 1 δισ. δεν περιλαμβάνονται οι αναμενόμενες εκπτώσεις των αναδόχων.
 
Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Σαχίνης 100 εκατ. και ενδεχομένως περισσότερα θα διατεθούν σε έργα μέσα στο 2021. Επίσης γίνεται μεγάλη προσπάθεια να απορροφηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ ενώ θα αναζητηθούν κεφάλαια από επιδοτήσεις.
 
Σε τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ ΑΕ ο κ. Σαχίνης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αναστάσιος Τόσιος διευκρίνισαν ότι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ έχει 416 εκατ. αποθεματικό και για μια ακόμη χρόνια “πήγε πολύ καλά.”
 
Εκτός από τα έργα στην Ανατολική Αττική η ΕΥΔΑΠ ΑΕ προχωρά και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της και στην αντικατάσταση 100 χιλιάδων υδρομετρητών. Μάλιστα ο διαγωνισμός για τους νέους υδρομετρητές τρίτης γενιάς θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
 
Ο κ. Σαχίνης ανέφερε επίσης ότι εφόσον τελικά προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών στην υλοποίηση της πρόθεσης του να γίνουν τα έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής νερού με ΣΔΙΤ, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ θα συμμετάσχει γιατί έχει τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό.
 
Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει και την επέκταση της στην υπόλοιπη Ελλάδα και μελετά τους τρόπους, πχ μέσω μιας θυγατρικής όπως είπε.
 
Ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ΑΕ ανακοίνωσε ακόμη ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της εταιρείας είναι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το μεγάλο θέμα του βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια και η υπογραφή της νέας σύμβασης για το αδιύλιστο νερό.
 
Ανακοίνωσε επίσης ότι η Εταιρεία έχει προχωρήσει σε διαδικασίες Εθελουσίας εξόδου για περίπου 100 εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει δικαίωμα σύνταξης.
 
Σε ό,τι αφορά τέλος τα έργα στην Ανατολική Αττική σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα:
 
-Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας και Επαναχρησιμοποίηση – Διάθεση επεξεργασμένων εκροών
 
-Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνα και Επαναχρησιμοποίηση – Διάθεση επεξεργασμένων εκροών
 
-Κατασκευή Δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχής Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας. Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Σαρωνικού και Αγ. Μαρίνας – Αγ. Δημητρίου Δήμου Κρωπίας και Διάθεση/Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων εκροών
 
-Αποχέτευση ακαθάρτων περιοχών Λεονταρίου-Κάντζας, Κάτω Μπαλάνας και Αγ. Νικολάου Δήμου Παλλήνης
 
-Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων εκροών ΚΕΛ Ανατολικής Αττικής
 
-Αποχέτευση ακαθάρτων περιοχών Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας Δήμου Παλλήνης.
 
-Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμών Καλάμου και Αγίων Αποστόλων Δήμου Ωρωπού/Αποχέτευση ακαθάρτων Καπανδριτίου, Μικροχωρίου, Πολυδενδρίου, Αφιδνών Δήμου Ωρωπού / Αποχέτευση ακαθάρτων Αυλώνος, Μαρκοπούλου, Ωρωπού, Ν. Παλατίων και Χαλκουτσίου Ωρωπού.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …