Αρχική / Επικαιρότητα / Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Δυνατός σεισμός νότια του νομού Ηρακλείου – Άλλοι δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης μέσα σε λίγα λεπτά.

Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, σε θαλάσσια περιοχή νότια του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 5,5 και τον αναθεώρησε σε 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης αρχικά 5,7 και τον αναθερώρησε σε 5.9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. 

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό του βάθος 25 χλμ. 

Σημειώνεται ότι άλλοι δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης σημειώθηκαν στην περιοχή, ο ένας ήταν 3,4 της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και ο άλλος 2,5. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Ρέθυμνο, όπου για αρκετά δευτερόλεπτα η έντασή του προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του νομού. 

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Νικολάκη στην περιοχή που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Υπήρξε μία σχετική αναστάτωση στον κόσμο, αλλά τίποτα ανησυχητικό, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Untitled-1_copy.jpg

 

seismos_2.jpg

euromesogeiako.jpg

 
 

Check Also

Καθορισμός αρμόδιου φορέα για την ανάθεση και διαχείριση των μελετών καταγραφής-αναγνώρισης οδών

Ορισμός Αναθέτουσας Αρχής και καθορισμός κάθε αναγκαίας σχετικής λεπτομέρειας για την εκπόνηση των μελετών καταγραφής/αναγνώρισης …

AllEscort