Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεργασία ΕΑΓΜΕ-LEGO για την ανάδειξη των ορυκτών της Ελλάδας

Συνεργασία ΕΑΓΜΕ-LEGO για την ανάδειξη των ορυκτών της Ελλάδας

Το ταξίδι της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στον κόσμο των ορυκτών μέσω της δημιουργίας συλλογών μοντέλων LEGO®, μόλις ξεκίνησε!

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΕΑΓΜΕ με τον Ιταλό Dario Del Frate, λάτρη της γεωλογίας και εμπνευστή της ιδέας για την κατασκευή μοντέλων ορυκτών με LEGO® για εκπαιδευτικούς σκοπούς, επισφραγίστηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία της επίσημης ιστοσελίδας της LEGO IDEAS (https://ideas.lego.com) για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν οι αναγκαίες 10.000 ψήφοι αποδοχής, κι έτσι η LEGO® εκκινεί τις απαραίτητες διαδικασίες για να παραχθεί το εν λόγω Mineral Set.

Σκοπός της ΕΑΓΜΕ και του Ιταλού σχεδιαστή είναι να φέρουν τα ορυκτά και τη γεωλογία στην καθημερινότητά μας μέσα από ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια παγκοσμίως.

Σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν, ο Dario Del Frate δημιούργησε ένα ακόμα μοναδικό μοντέλο ορυκτού. Η διαφορά όμως είναι πως το φυσικό δείγμα θα αποτελεί και έκθεμα της μόνιμης έκθεσης του νέου Εθνικού Γεωλογικού Μουσείου της ΕΑΓΜΕ, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το προσεχές διάστημα. Μαζί, το φυσικό και το LEGO® μοντέλο του ορυκτού (Τουρμαλίνης ποικ. Σορλίτη), θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νέου μουσείου.

Η ΕΑΓΜΕ έχει θέσει ως όρο, η παραγωγή να έχει τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσανατολισμό της ιδέας, και η συλλογή βασίζεται και στα εκθέματα ορυκτών που υπάρχουν στο μουσείο της.

Η συνεργασία συντείνει στη γενικότερη προσπάθεια εξωστρέφειας της ΕΑΓΜΕ αλλά και στη δυνατότητα προβολής της ταυτότητας και του έργου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο της ΕΑΓΜΕ αποτελεί έναν από τους εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς προορισμούς του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, καθώς προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανακατασκευής του ώστε πολύ σύντομα να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

Στόχος της προσπάθειας είναι η ανάδειξη της έκτασης του γεωλογικού πλούτου και της γεωλογικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …