Αρχική / Eργασιακά / Πρόεδρος ΤΕΕ: Με τις εισφορές και τους φόρους δεν έχει πλέον νόημα να εργάζεται κάποιος

Πρόεδρος ΤΕΕ: Με τις εισφορές και τους φόρους δεν έχει πλέον νόημα να εργάζεται κάποιος

Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό 5.000 μηχανικοί διαγράφονται κάθε χρόνο από το ΤΕΕ και πάνω από το 80% δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μηχανικοί λόγω της αύξησης στις εισφορές και τη φορολογία περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός.

 

«Οι εισφορές μας είναι στο 37,95% και πλέον επειδή θα υπολογίζονται πάνω στις παλαίες εισφορές είναι σαν να έχουμε εισφορές πάνω από 60%, συν τη φορολογία που φτάνει έως και το 45%, συν την προκαταβολή 100% επί του φόρου, μάλλον δεν έχει νόημα να εργάζεται κάποιος» περιέγραψε με αριθμούς την κατάσταση ο κ. Στασινός.

«Σε λίγο θα τσακώνονται ΕΦΚΑ, εφορία και άλλοι φορείς για το ποιος θα πάρει πρώτος χρήματα. Ακόμα κι αν έχεις κάποια χρήματα δεν θα φτάνουν για όλους» συμπλήρωσε χαριτολογώντας.

 

«Οι μηχανικοί ίσα-ίσα στέκονται στο επάγγελμα με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και κάποια ενεργειακά πιστοποιητικά. Αυτή τη στιγμή μάλλον δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα οι νέοι μηχανικοί. Αν κάποια στιγμή στην κυβέρνηση αποφασίσουν να δουν την αληθινή ανάπτυξη και όχι αυτή δίκαιη που δεν υπάρχει, τότε ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες δουλειές» συνέχισε σε απαισιόδοξους τόνους ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

 

Όπως είπε δύο είναι τα στοιχεία που αποτυπώνουν γλαφυρά το πρόβλημα:

 

– περίπου 5.000 μηχανικοί διαγράφονται από το ΤΕΕ κάθε χρόνο

– το 80% και πλέον των μηχανικών δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι

 

Πηγή και ηχιτικό: http://www.protothema.gr/economy/article/746997/proedros-tee-sto-thema-1046-me-tis-eisfores-kai-tous-forous-den-ehei-pleon-noima-na-ergazetai-kapoios/

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία μπορούν, πλέον, οι δημότες της Αθήνας να εκδίδουν τη βεβαίωση …