Αρχική / Τεχνολογία / Διαμορφώνοντας το μέλλον: Αγοραπωλησίες ακινήτων στο Metaverse με crypto

Διαμορφώνοντας το μέλλον: Αγοραπωλησίες ακινήτων στο Metaverse με crypto

Τα ακίνητα θεωρούνταν πάντα ως μια από τις πιο δημοφιλείς επενδυτικές επιλογές όσον αφορά την διατήρηση της αξίας τους. Τι συμβαίνει όμως όταν τα ακίνητα αρχίζουν να γίνονται λίγο λιγότερο αληθινά;

Μπορείτε να μπείτε στον κόσμο των εικονικών ακινήτων. Εδώ θα βρείτε μια πολυσύχναστη αγορά κατοικίας όπως αυτή της πραγματικής ζωής. Τα πάντα μπορούν να βρεθούν, από κτηματομεσίτες, συμβόλαια ενοικίασης, ακόμη και βαρόνους γης. Εκτός από αυτό, είναι όλα στο metaversee: μια φαρσική ιδέα πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά σήμερα, μια πραγματικότητα που αυξάνεται.

Καθώς τα NFTs κερδίζουν δημοτικότητα, η ιδέα της κατοχής κάτι στον εικονικό κόσμο αρχίζει να γίνεται αποδεκτή. Σήμερα, η αγορά ενός τμήματος κώδικα που αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι ψηφιακής τέχνης αντιμετωπίζεται με την ίδια υποδοχή όπως η απόκτηση ενός πίνακα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε ξύλο και καμβά από μια γκαλερί τέχνης.
Με τα κρυπτονομίσματα να αντικαθιστούν τα χαρτονομίσματα και τα NFTs να αντιπροσωπεύουν το εμπόριο περιουσιακών στοιχείων, η εικονική ακίνητη περιουσία είναι το επόμενο βήμα στο μέλλον.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η εικονική ακίνητη περιουσία δεν είναι μια νέα ιδέα. Αντίθετα, είναι κάτι που υπήρχε πριν από πάνω από μια δεκαετία με κόσμους όπως το SecondLife, το Runescape και πολλά άλλα.

Με το κραχ του χρηματιστηρίου του 2008, ο κόσμος είδε μια τάση των παραδοσιακών μεσιτών να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους για να γίνουν μεσίτες εικονικών ακινήτων στο SecondLife. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά της αγοράς της πραγματικής ζωής, με τα πάντα, από γειτονιές υψηλής ζήτησης, θέα στην παραλία, εγγύτητα σε επιθυμητές περιοχές και το μέγεθος της ιδιοκτησίας να υπαγορεύουν την τιμή.

Αν και δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλές σήμερα, το SecondLife ήταν μια ενδιαφέρουσα ιδέα που απέδειξε την ικανότητα της εικονικής αγοράς ακινήτων. Στο πέρασμα του, αρκετοί άλλοι κόσμοι έχουν εμφανιστεί με τα χρόνια. Το Sandbox, το Cryptovoxels, το Decentraland και το Somnium Space είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που διαθέτετε σήμερα.

Η CoinMarketCap, για παράδειγμα, αγόρασε για τον εαυτό της κάποια γη στο The Sandbox καθώς και μια βιτρίνα στο Bloktopia.

Δεν είναι τραβηγμένο, λοιπόν, να ακούσουμε ότι τα ακίνητα στο metaverse, όπως το Decentraland και το Somnium Space, έχουν φτάσει τα 283.567 $ και > 500.000 $, αντίστοιχα. Είναι σαφές ότι τα εικονικά ακίνητα αντιπροσωπεύουν την επόμενη μεγάλη έκρηξη στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Είναι παρόμοιο με την αγορά domains κατά τη διάρκεια της έκρηξης του DOT COM στα τέλη της δεκαετίας του ’90, της έκρηξης του SecondLife στις αρχές της δεκαετίας του 2000, της έκρηξης των κρυπτογράφησης στα τέλη της δεκαετίας του 2010 και ίσως ακόμη και της τρέλας NFT της τρέχουσας δεκαετίας.

Check Also

«Πανόπτης»: Έτοιμο σε ένα εξάμηνο το ελληνικό αντί-drone σύστημα που βλέπει τα πάντα

Με πιθανή χρήση σε πολλές εφαρμογές, στρατιωτικού και πολιτικού τύπου, αλλά και μια νίκη ήδη …