Αρχική / Τεχνολογία / Τα Google Maps αναβαθμίζονται και φέρνουν λειτουργίες ειδικά για την οδήγηση

Τα Google Maps αναβαθμίζονται και φέρνουν λειτουργίες ειδικά για την οδήγηση

Το ενημερωμένο περιβάλλον χρήσης δείχνει να μοιάζει αρκετά με το Android Auto.

Αρκετοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το Android smartphone στο αυτοκίνητο ως μέρος του συστήματος infotainment, ώστε να ελέγχουν αρκετές λειτουργίες μέσα από το Android Auto. Φαίνεται όμως πως τα Google Maps πρόκειται να αποκτήσουν μια σειρά από λειτουργίες που μοιάζουν με αυτές που είναι ήδη ενσωματωμένες στο Android Auto.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Android Police, τα Google Maps θα εμφανίζουν πλήκτρα ελέγχου της αναπαραγωγής της μουσικής, θα ενσωματώνουν Voice Assistant αλλά και θα δείχνουν εικονίδια άλλων εφαρμογών σε λειτουργία πλοήγησης. Φαίνεται πως η ενημέρωση των Google Maps δανείζεται πολλά από το περιβάλλον χρήσης του Android Auto, αφού και σε αυτό εμφανίζονται παρόμοια εικονίδια και λειτουργίες.

image.png.44735b16a05fa6022dfd77a1343d8e92.png

Σε λειτουργία πλοήγησης θα εμφανίζονται δύο εικονίδια στο κάτω μέρος των χαρτών για εφαρμογές και Voice Assistant ενώ ένα τρίτο θα επιτρέπει στον χρήστη να επιστρέψει στην πλοήγηση. Στην ίδια οθόνη θα υπάρχουν και πλήκτρα ελέγχου της μουσικής. Πέρα από αυτές τις αλλαγές, όλα τα υπόλοιπα θα εμφανίζονται κανονικά.

Αν και την ενημέρωση έχουν λάβει ήδη κάποιοι χρήστες, η Google δεν την έχει κάνει ακόμη διαθέσιμη για όλους.

Check Also

Τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω Google Pay και Wear OS δίνει η Alpha Bank

Η Alpha Bank γίνεται η πρώτη ελληνική συστημική τράπεζα που υποστηρίζει από σήμερα το Google …