Αρχική / Τεχνολογία / Cosmote, Vodafone και Wind πήραν μέρος στη δημοπρασία 5G

Cosmote, Vodafone και Wind πήραν μέρος στη δημοπρασία 5G

Χωρίς εκπλήξεις και παρουσία κάποιου «4ου παίκτη», έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δημοπρασία που αφορά το 5G, με το πρώτο σημαντικό βήμα να ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ, οι εταιρίες COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών και WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής για όλες τις φασματικές περιοχές (ήτοι 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz) στη διαγωνιστική διαδικασία που θα διεξαχθεί με σκοπό τη χορήγηση φάσματος για την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G).

Στο επόμενο βήμα η ΕΕΤΤ θα ελέγξει τους φακέλους συμμετοχής, θα ανακοινώσει τους προεπιλεγέντες συμμετέχοντες μέχρι της 11 Νοεμβρίου και στη συνέχεια, θα εξετάσει τη δέσμευση τμημάτων ραδιοσυχνοτήτων για τους προεπιλεγέντες. Τέλος, θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία μέσω δημοπρασίας πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα και χρήση ειδικού λογισμικού που έχει αναπτυχθεί για αυτό το σκοπό από την ΕΕΤΤ. 

Το 25% των εσόδων της δημοπρασίας όπως γνωρίζουμε θα διατεθούν για την ίδρυση του επενδυτικού κεφαλαίου “Φαιστός”. Σκοπός του “Φαιστός” είναι η δημιουργία και χρηματοδότηση ενός οικοσυστήματος εταιρειών με αποκλειστικό αντικείμενο υπηρεσίες και εφαρμογές που θα βασίζονται στα 5G δίκτυα. Με βάση εκτιμήσεις, τα πρώτα εμπορικά δίκτυα 5G θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Check Also

NASA: To εντυπωσιακό φαινόμενο στον Άρη που κατέγραψε η κάμερα του Curiosity

Εντυπωσιακές εικόνες από τον Άρη κατέγραψε το ρομποτικό όχημα Curiosity rover της NASA, με τα …