Αρχική / Τεχνολογία / Google Maps: Προειδοποίηση για τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Google Maps: Προειδοποίηση για τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Από την έναρξη της πανδημίας, η Google έχει προσθέσει στους χάρτες της (Google Maps) μια σειρά λειτουργιών που εξυπηρετούν τον πολίτη, βοηθώντας τον να αποφύγει πολυσύχναστα καταστήματα, καθυστερήσεις που προκύπτουν στα μέσα μεταφοράς ή να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το που βρίσκεται το πλησιέστερο κέντρο διάγνωσης COVID-19.

Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε την προσθήκη ακόμα μίας λειτουργίας, η οποία θα ενημερώνει τον χρήστη για το ποιες περιοχές παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, θα παρουσιάζει ουσιαστικά τον εβδομαδιαίο μέσο όρο κρουσμάτων σε κάθε περιοχή, υποδεικνύοντας το αν ο ρυθμός μετάδοσης αυξάνεται ή μειώνεται κάθε εβδομάδα.

120060787_334458281115039_35339335820102

Τα δεδομένα θα αντλούνται – στις ΗΠΑ – από το Johns Hopkins University, τους New York Times και τη Wikipedia που με τη σειρά τους ενημερώνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις εθνικές κυβερνήσεις και τα τοπικά νοσοκομεία. Ωστόσο, η νέα λειτουργία δεν θα γίνει διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ. Μέσα στην εβδομάδα, θα κυκλοφορήσει σε 220 χώρες σε όλον τον κόσμο, τόσο σε λογισμικό iOS όσο και Android.

Check Also

Rural Broadband: Internet και στο χωριό με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ

Ένα εξαιρετικό, βραβευμένο έργο που «έσπασε» την απομόνωση πολλών ορεινών, νησιωτικών και άλλων «μειονεκτικών» περιοχών …