Αρχική / Έργα/Υποδομές / Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τα νέα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τα νέα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών ιδεών, που θα συμβάλλουν στην ολιστική αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Εταιρείας.

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την υποβολή ιδεών με στόχο την ανέγερση νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της Εταιρείας ανακοινώνει εντός των προσεχών ημερών η ΕΥΔΑΠΕΥΔΑΠ -0,26%.

Οπως αναφέρει η εταιρία, ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών ιδεών, που θα συμβάλλουν στην ολιστική αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Εταιρείας, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του λειτουργικού της κόστους και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της. 

Σήμερα, οι υπηρεσίες της εταιρείας στεγάζονται σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή των Αθηνών, σε ενοικιαζόμενα και ιδιόκτητα κτίρια.  Η μετεγκατάστασή τους στο  νέο κτηριακό συγκρότημα αποσκοπεί πρώτα και κύρια στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, στο οποίο και θα πληρούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εξυπηρέτησης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η φιλοσοφία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού αφορά τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση της έννοιας του “κτιρίου γραφείων” και του περιβάλλοντος χώρου του, όσο και στη συνολική αναζωογόνηση του αστικού χώρου με βιοκλιματική προσέγγιση και βελτίωση του μικροκλίματος, ενσωματώνοντας περιβαλλοντικά “πράσινα” χαρακτηριστικά. Επίσης θα πληρούνται οι πλέον σύγχρονες απαιτήσεις – προδιαγραφές ενεργειακής αποδοτικότητας που, θα συμβάλουν σημαντικά στην εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή και εθνική στρατηγική για την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και επακόλουθα στη μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας έως και 1,5 εκ. ευρώ το έτος.

Τα τρία χρηματικά βραβεία και οι τρεις έπαινοι που θα απονεμηθούν για τις προτάσεις που θα διακριθούν, ανέρχονται συνολικά σε €115.000.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη φιλοσοφία και στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠΕΥΔΑΠ -0,26% που υλοποιείται σε όλους τομείς λειτουργίας της. Τα κτίρια γραφείων της ΕΥΔΑΠΕΥΔΑΠ -0,26% αποτελούν σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας της γι’ αυτό αποφασίστηκε ο ολιστικός τρόπος προσέγγισης που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση του αποτυπώματος άνθρακα της Εταιρείας.

Η πρόσκληση για τον παραπάνω διαγωνισμό θα αναρτηθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών στο www.eydap.gr και στο ΚΗΜΔΗΣ.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …