Αρχική / Έργα/Υποδομές / Δέκα σχήματα διεκδικούν το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Λουτράκι

Δέκα σχήματα διεκδικούν το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Λουτράκι

Πολύ μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στο σημαντικό έργο που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου.  Στην εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας στις 16 Σεπτεμβρίου το παρών έδωσαν συνολικά 10 σχήματα: ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΑΔΜΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΖΙΤΑΚΑΤ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΩΝ, ΤΕΝΑ, ΕΡΓΟΡΟΗ, ΕΡΓΩ, ΞΑΝΘΑΚΗΣ. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η περιοχή του έργου, βρίσκεται στις υπώρειες του όρους Γεράνεια. Διοικητικά, οι εξυπηρετούμενοι από τα έργα οικισμοί ανήκουν, στον ενοποιημένο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Στις έργου είναι ποσό με ΦΠΑ 21 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ είναι 16,93 εκατ. ευρώ). Πλέον αναμένεται η ανακοίνωση τιυ μειοδότη. Η αποσφράγιση των προσφορών πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με μετριοπαθείς προβλέψεις το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΤΕπ και εντάσσεται στο πακέτο των αντιπλημμυρικών έργων που εξήγγειλε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πριν λίγες ημέρες.

Το αντικείμενο των έργων

Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη.

Τα έργα στο ρέμα Κατουνίστρα περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+000 έως τη Χ.Θ 5+492,1,τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο εκβολής με κοιτόστρωση από σκυρόδεμα και προστασία με ογκολίθους.

Τα έργα στο ρέμα Πράθι περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+082 έως τη Χ.Θ 7+544,2, τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο εκβολής με κοιτόστρωση από σκυρόδεμα και προστασία με ογκολίθους.

Τα έργα στο ρέμα Καρέλη περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+000 έως τη Χ.Θ 0+700,8, τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο συμβολής με περιορισμένη επέμβαση με συρματοκιβώτια για τη διαμόρφωση της συμβολής του ρέματος Καρέλη στο ρ. Πράθι.

Πέραν των ανωτέρω έργων και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την αξιολόγηση της Οριστικής Μελέτης, προτείνονται συγκεκριμένα πρόσθετα έργα και στα τρία ρέματα, τα οποία περιγράφονται στην τεχνική περιγραφή των έργων και η δαπάνη των οποίων έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό.

Συνοπτικά θα κατασκευασθούν:

Έργα διευθέτησης

στο Ρέμα Κατουνίστρα σε μήκος 5.492,10m με τα συνοδά του έργα,

στο Ρέμα Πράθι σε μήκος 7.462,20m με τα συνοδά του έργα και

στο Ρέμα Καρέλη σε μήκος 700,80m με τα συνοδά του έργα

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …