Αρχική / Έργα/Υποδομές / Διαγωνισμοί εκμίσθωσης τριών εμβληματικών ξενοδοχείων στην Αθήνα

Διαγωνισμοί εκμίσθωσης τριών εμβληματικών ξενοδοχείων στην Αθήνα

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία για το ιστορικό ξενοδοχείο Esperia Palace. Ακολουθεί το ξενοδοχείο Ambassadeur και το διατηρητέο νεοκλασικό ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας-Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», ανακοινώνει την άμεση εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μακροχρόνια εκμίσθωση τριών εμβληματικών ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Esperia Palace (12.000 τμ), στην οδό Σταδίου 22 κ’ Εδουάρδου Λω, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2010.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν οι διαγωνισμοί για το επίσης, ιστορικό κτίριο του πρώην Εφετείου, ξενοδοχείο Ambassadeur (9.000 τμ) στην οδό Σωκράτους 65-67 και του διατηρητέου νεοκλασικού ακίνητου της οδού Ζαλοκώστα 7-9 (1.600 τμ).

Το Esperia Palace και το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα προκηρύσσονται από τον ΕΦΚΑ με προδιαγραφές ξενοδοχείων διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων και το Ambassadeur από το ΕΤΕΑΕΠ με προδιαγραφές ξενοδοχείου 4 αστέρων.

Εντός του μηνός Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αναμένεται να υπάρξει άλλος ένας κύκλος διαγωνιστικών διαδικασιών για περίπου 15 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», το οποίο ολοκλήρωσε ένα χρόνο δράσης με την ενεργοποίηση 70 κενών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας. 

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …