Αρχική / Έργα/Υποδομές / Δύο κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)

Δύο κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)

Δύο κοινοπραξίες εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) που προωθείται με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πρόκειται για την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ- Ελλάκτωρ – Intrakat και την κοινοπραξία ΑΒΑΞ – Μυτιληναίος. (UPDATE: Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αναφέρουν πως πιθανώς δεν κατατέθηκε προσφορά από τη δεύτερη κοινοπραξία. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών).

Το έργο, με εκτιμώμενο κόστος, κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, είναι ένα από τα τρία τμήματα του ΒΟΑΚ που προχωρούν αυτή την περίοδο. Το πρώτο, από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης και τον διαγωνισμό να είναι σε εξέλιξη. Το τρίτο τμήμα, από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο θα υλοποιηθεί ως παραδοσιακό δημόσιο έργο με τις προσφορές να υποβάλλονται στις 22 Φεβρουαρίου.

Έτσι, μέχρι το τέλος του εξαμήνου, αν δεν υπάρξουν προσφυγές, θα υπάρχουν ανάδοχοι στα δύο από τα τρία τμήματα του οδικού άξονα. Σε εκκρεμότητα παραμένει το κύριο τμήμα από τον Κίσσαμο Χανίων μέχρι το Ηράκλειο που θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης και με διόδια.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …