Αρχική / Έργα/Υποδομές / Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια

Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια


Οι εργασίες αφορούν στην μετατροπή του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην γωνία Σταδίου και Εδουάρδου Λω συνολικής επιφανείας 10.447 τμ σε 5άστερο 10όροφο ξενοδοχείο το οποίο θα επαναλειτουργήσει ως Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens

Σύμφωνα με την μελέτη της αρχιτεκτονικού γραφείου Tσολάκης προβλέπεται η διατήρηση των στοιχείων  της υφιστάμενης όψης, δηλαδή ο κάναβος των εξωστών και η ενοποίηση των δωμάτων μέσω οριζόντιων στοιχείων Τα κατακόρυφα στοιχεία στους χαμηλούς ορόφους είναι πιο πυκνά ώστε να προστατεύουν τον επισκέπτη από την όχληση της πόλης και του πολυσύχναστου δρόμου, ενώ προς τα ψηλότερα επίπεδα, γίνονται όλο και πιο αραιά, επιτρέποντας την απρόσκοπτη θέα προς την πόλη.

Τα κατακόρυφα στοιχεία της πρόσοψης εμπλουτίζονται με ένα σύστημα πρασίνου από κατακόρυφα φυτά που προστίθεται στο σύστημα της όψης. 


Ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία εστιατορίου στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου όπου υπάρχει απρόσκοπτη θέα προς τη δυτική πλευρά της πόλης και την Ακρόπολη, ενώ στο δώμα δημιουργείται ένας μικρός χώρος εστίασης δίπλα στην πισίνα του δώματος.

thumb_big7 (2).jpg

thumb_big7 (1).jpg

Το ιστορικό ξενοδοχείου ανήκει στον ΕΦΚΑ και νοικιάστηκε  από τον όμιλο Fattal τον Ιανουάριο του 2019 κατόπιν σχετικού διαγωνισμού έναντι μηνιαίου ενοικίου 95.830 ευρώ για 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη με συμφωνία των δύο μερών.

Όπως αναφερόταν στη σχετική προκήρυξη του ΕΦΚΑ, ο ανάδοχος θα έπρεπε να προχωρήσει σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, ώστε το ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει με προδιαγραφές πέντε αστέρων.

Το πρώην Esperia, λειτουργούσε ως 4άστερο ξενοδοχείο έως το 2010, οπότε και διέκοψε τη λειτουργία και διέθετε 176 δωμάτια και σουίτες. 

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …