Αρχική / Έργα/Υποδομές / Κομισιόν: Ενίσχυση 47 εκατ. για την αναβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Κομισιόν: Ενίσχυση 47 εκατ. για την αναβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

H Kομισιόν ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων, τα σχέδια της Ελλάδας να χορηγήσει δημόσια ενίσχυση ύψους 47,3 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέας αποβάθρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, “στόχος του έργου είναι η μείωση της συμφόρησης, των επιβλαβών εκπομπών και του κινδύνου ατυχημάτων, με τη μετεγκατάσταση των διεθνών δραστηριοτήτων του λιμένα σε μια νέα αποβάθρα που βρίσκεται έξω από την πόλη της Ηγουμενίτσας”.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι “αξιολόγησε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις” και “διαπίστωσε ότι η δημόσια στήριξη ήταν αναλογική και αναγκαία για την υλοποίηση της επένδυσης”.

Επιπλέον, η Κομισιόν έκρινε ότι “η Ηγουμενίτσα, αν και είναι ένα σχετικά μικρό λιμάνι με περιορισμένο όγκο μεταφορών σε επίπεδο ΕΕ, αποτελεί μέρος του βασικού διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ)”.

Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι “η δημόσια στήριξη είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, δεδομένου ότι θα προωθήσει την κατασκευή των μεταφορικών υποδομών προτεραιότητας της ΕΕ και θα μειώσει τους κινδύνους για τους επιβάτες χωρίς να στρεβλώσει αδικαιολόγητα τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά”.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …