Αρχική / Έργα/Υποδομές / Μία δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε για την Εγνατία Οδό. Ασφαλιστικά μέτρα από ROADIS – ΑΚΤΩΡ και VINCI – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Μία δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε για την Εγνατία Οδό. Ασφαλιστικά μέτρα από ROADIS – ΑΚΤΩΡ και VINCI – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

«Περιπλέκεται» ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό. Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα μία δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου.

Δεσμευτική προσφορά κατέθεσε τελικά ο ένας από τους εφτά ενδιαφερομένους που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A., ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προβεί στην αποσφράγιση της ανωτέρω δεσμευτικής προσφοράς.

Αυτό, διότι κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από τους προεπιλεγέντες επενδυτές «ROADIS Transportation Holding S.L.U.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» και «VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESIONES S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε», οι οποίοι τάσσονταν υπέρ της, εκ νέου, μετάθεσης της ημερομηνίας των δεσμευτικών προσφορών.

Η συζήτηση των παραπάνω αιτήσεων έχει οριστεί για την 21η/12/2020.

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).

Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …