Αρχική / Έργα/Υποδομές / Μεταφέρεται για μετά το 2022 το project της Στοάς Αρσακείου

Μεταφέρεται για μετά το 2022 το project της Στοάς Αρσακείου

Για μετά το 2022 μεταφέρεται το φιλόδοξο project “μεταμόρφωσης” της Στοάς Αρσακείου σε ελληνικό Food Hall.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πανδημία και οι επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα και κυρίως στον τουρισμό φαίνεται πως έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στη μετάθεση έναρξης του έργου. Εξάλλου, στόχος της εταιρείας παραμένει η μετατροπή του Αρσακείου Μεγάρου στον δεύτερο πιο επισκέψιμο τουριστικό προορισμό στην Αθήνα.
 
Πιο αναλυτικά οι Στοές Βιβλίου και Ορφέως θα ανακτήσουν τον κεντρικό ρόλο που είχαν στη ζωή της πρωτεύουσας μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου πολιτισμικού και γαστρονομικού εμπορικού κέντρου, το οποίο θα είναι συνώνυμο της ελληνικής ποιοτικής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Στόχος του προγράμματος είναι οι Στοές Βιβλίου και Ορφέως να ανακτήσουν τον κεντρικό ρόλο που είχαν στη ζωή της πρωτεύουσας μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου πολιτισμικού και γαστρονομικού εμπορικού κέντρου, το οποίο θα είναι συνώνυμο της ελληνικής ποιοτικής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Πηγή: www.lifo.gr
 
Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των στοών αλλά και του Αίθριου του Αρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Υπολογίζεται ότι η συνολική επένδυση θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν και περίπου 500 άμεσες θέσεις εργασίας.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …