Αρχική / Έργα/Υποδομές / Στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Εκτός του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού βγήκε η κοινοπραξία Vinci-ΑΒΑΧ-Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε βελτιωμένη προσφορά από την κοινοπραξία Egis- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία με την κατάθεση της νέας προσφοράς θα είναι ο πλειοδότης του έργου.

Νωρίτερα, το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακοινώσει ότι ζήτησε μία βελτιωμένη προσφορά χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες. Εκτιμάται ότι εντός των επομένων ημερών θα κλείσει ο διαγωνισμός, με τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ενισχύει το χαρτοφυλάκιό του με μία από τις σημαντικότερες οδικές παραχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη, το Ταμείο είχε ανακοινώσει την αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που είχαν υποβληθεί για την Εγνατία Οδό και των κάθετων οδικών αξόνων της, για χρονική περίοδο 35 ετών, που κατατέθηκαν την 01/04/2021 από τις ενώσεις προσώπων (με αλφαβητική σειρά):

  • VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESIONES S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε.
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

Η Εγνατία Οδός, μήκους 658 χιλιομέτρων, εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Ηπείρου (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).

Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …