Αρχική / Ενέργεια-ΑΠΕ / Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το deal ΔΕΠΑ και Shell για τις ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής – Ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση

Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το deal ΔΕΠΑ και Shell για τις ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής – Ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση

Το «πράσινο» φως για την εξαγορά από τη ΔΕΠΑ του μεριδίου της Shell 49% στην ΕΠΑ και την ΕΔΑ Αττικής άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ανεξάρτητη διοικητική αρχή εξέδωσε την απόφασής της εγκρίνοντας τη συγκέντρωση χωρίς μάλιστα να υποχρεώνει τη δημόσια επιχείρηση για τη λήψη μέτρων ή την ανάληψη δεσμεύσεων.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει: «Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα τη συμβατότητα της από 16.07.2018 γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου (μετατροπή από κοινό έλεγχο σε αποκλειστικό) από την εταιρία ΔΕΠΑ επί των εταιριών (α) ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, και (β) ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ. Ειδικότερα, η ΕΑ έκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 4-6 του Ν. 3959/2011, ότι η εν ΛΌΓΩ γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, εντούτοις δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Με την έγκριση της συγκέντρωσης, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση της δημόσιας εταιρίας με την απόσχιση του κλάδου υποδομών από τη ΔΕΠΑ. Το σχέδιο προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ (Εμπορία) και ποσοστού 14% της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Check Also

Εμβληματική συνεργασία ΔΕΔΑ με YALE University και ΕΚΠΑ για την ανάπτυξη πράσινης ενέργειας

Σε μια εμβληματική συνεργασία προχωρά η ΔΕΔΑ με το Κέντρο Αριστείας για τις Περιβαλλοντικές Σπουδές …