Αρχική / Ενέργεια-ΑΠΕ / Η Κομισιόν τερματίζει τα μέτρα αντιντάμπινγκ κατά των εισαγωγών ηλιακών συλλεκτών από την Κίνα

Η Κομισιόν τερματίζει τα μέτρα αντιντάμπινγκ κατά των εισαγωγών ηλιακών συλλεκτών από την Κίνα

H Koμισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέτρα αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων της ΕΕ για τους ηλιακούς συλλέκτες από την Κίνα λήγουν σήμερα τα μεσάνυχτα, μετά από πέντε, συνολικά χρόνια επιβολής.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αφού εξέτασε τις ανάγκες τόσο των παραγωγών όσο και εκείνων που χρησιμοποιούν ή εισάγουν ηλιακούς συλλέκτες, η αποφάσισε ότι ήταν προς το συμφέρον της ΕΕ στο σύνολό της να εγκαταλείψει τα μέτρα. Η απόφαση αυτή λαμβάνει επίσης υπόψη τους νέους στόχους της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια.

Η ΕΕ επέβαλε για πρώτη φορά οριστικά μέτρα αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων τον Δεκέμβριο του 2013 για περίοδο δύο ετών. Αυτά ανανεώθηκαν έπειτα τον Μάρτιο του 2017 μόνο για περίοδο 18 μηνών, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα πέντε έτη. Το επίπεδο των μέτρων μειώθηκε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, ώστε οι τιμές των εισαγωγών στην ΕΕ να ευθυγραμμιστούν σταδιακά με τις τιμές της παγκόσμιας αγοράς. Η Κομισιόν παρατήρησε ότι η κατάσταση της αγοράς δεν έχει αλλάξει στο βαθμό που αυτό θα δικαιολογούσε την περαιτέρω επέκταση των μέτρων πέραν των προγραμματισμένων 18 μηνών. Ως εκ τούτου, απέρριψε το αίτημα του κλάδου παραγωγής της ΕΕ για έρευνα επανεξέτασης ενόψει της λήξης ισχύος.

Check Also

Εμβληματική συνεργασία ΔΕΔΑ με YALE University και ΕΚΠΑ για την ανάπτυξη πράσινης ενέργειας

Σε μια εμβληματική συνεργασία προχωρά η ΔΕΔΑ με το Κέντρο Αριστείας για τις Περιβαλλοντικές Σπουδές …