Αρχική / Επικαιρότητα / Άνοιξε η εφαρμογή για τα 600 ευρώ στους επιστήμονες – Αιτήσεις έως 8/5

Άνοιξε η εφαρμογή για τα 600 ευρώ στους επιστήμονες – Αιτήσεις έως 8/5

Ανοιχτή είναι η εφαρμογή της πλατφόρμας supportemployees.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων από τους αυταπασχολούμενους επιστήμονες για την είσπραξη των 600 ευρώ. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 8 Μαΐου. 

Όπως προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση, καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 600 ευρώ, στους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες (π.χ. μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους) που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού COVID-19. 

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα τηλε-κατάρτισης (το οποίο καταργήθηκε). Όσοι είχαν προλάβει να λάβουν την 1η δόση (400 ευρώ), θα λάβουν τη 2η δόση (200 ευρώ). Όσοι δεν είχαν προλάβει να κάνουν αίτηση, μπορούν να το πράξουν έως τις 8 Μαΐου. 

Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις, τονίζεται, είναι αφορολόγητες, ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …