Αρχική / Επικαιρότητα / Αποσύρθηκε το Άρθρο 192 που μετατρέπει το ΤΕΕ σε εργολάβο

Αποσύρθηκε το Άρθρο 192 που μετατρέπει το ΤΕΕ σε εργολάβο

Μετά τις αντιδράσεις φορέων και κοινοβουλευτικών κομμάτων που ξεσήκωσε η απόπειρα μετατροπής του ΤΕΕ σε Εργολάβο, η κυβέρνηση απέσυρε χτες αργά το απόγευμα το επίμαχο Άρθρο 192 προκειμένου να γίνει διαβούλευση. Την ίδια ώρα, στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ο Πρόεδρος με τη στήριξη της ΔΗΣΥΜ καταψήφιζε την εισήγηση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ που πρότεινε την απόσυρση των επίμαχων άρθρων και καλούσε σε συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ. Τη σχετική εισήγηση υπερψήφισαν οι Παρατάξεις της ΔΕΣΜΗΣ και του Block_tee.

Ο Στασινός έχασε ωστόσο, προσωρινά τουλάχιστον, την ευκαιρία να γίνει Πρόεδρος-Εργολάβος και να στήσει ακόμα ένα παράλληλο πελατειακό σύστημα με αδιαφανείς διαδικασίες. Είναι προφανές πια και στον τελευταίο κακόπιστο ότι τα επίμαχα άρθρα του Νομοσχεδίου είναι προϊόν έμπνευσης του Προέδρου.

Σημειώνεται ότι στην απόπειρα αλλοίωσης του θεσμικού ρόλου του ΤΕΕ με την ανάληψη της δυνατότητας υλοποίησης διαγωνισμών πάσης φύσεως μελετών και έργων αντιδρούν οι Φορείς των Μελετητών και Εργοληπτών αλλά και οι υπάλληλοι του ΤΕΕ. Ιδιαίτερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΕΕ καλεί σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση έξω από το ΤΕΕ την Πέμπτη 4/3 στις 11 πμ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ στηρίζει κάθε σχετική κινητοποίηση και καλεί τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας και επικεφαλής της ΔΗΣΥΜ να συγκαλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο των μηχανικών.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …