Αρχική / Επικαιρότητα / Αυθαίρετα: Άγονος ο διεθνής διαγωνισμός για κατεδαφίσεις στην Αττική

Αυθαίρετα: Άγονος ο διεθνής διαγωνισμός για κατεδαφίσεις στην Αττική

Άγονος κηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και αιγιαλούς της Αττικής. Η μία και μοναδική προσφορά που υποβλήθηκε απορρίφθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και με απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη ο διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 500.000.000 ευρώ, ματαιώθηκε.

Πλέον μένει να δούμε πώς θα κινηθεί το υπουργείο και αν θα προκηρύξει νέο διεθνή διαγωνισμό ή θα επιλέξει κάποιον άλλον τρόπο για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των συγκεκριμένων κτισμάτων.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον Μάρτιο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και αφορούσε την εκτέλεση συνολικά 60 τελεσίδικων αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας και σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό. Σύμφωνα με τις λίστες των υπηρεσιών καταγραφής (δασαρχεία, κτηματικές υπηρεσίες), οι υποθέσεις αυτές είτε έχουν καταστεί τελεσίδικες είτε έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής του αρμόδιου δασάρχη.

Τα κατεδαφιστέα αυθαίρετα χωρίζονται σε δύο τμήματα. Το Τμήμα Α περιλαμβάνει 38 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα. Περιλαμβάνει, επίσης, και μια δεύτερη υποομάδα έξι αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στον Δήμο Μεγαρέων, στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Νέα Πέραμος. Το Τμήμα Β περιλαμβάνει 16 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκοπούλου – Μεσογαίας.

Τι αναφέρει η απόφαση

Η ματαίωση του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων έγινε με απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Δι@ύγεια. «Με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου και την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας του ως άνω διαγωνισμού, που αφορούν την αξιολόγηση των δικαιολογητικών συμμετοχής και της τεχνικής προσφοράς, απορρίπτεται η προσφορά της εταιρίας με την επωνυμία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΕΒΤΤΕ, κατά το στάδιο αποσφράγισής των, για τους λόγους που αναφέρονται στα Πρακτικά της Επιτροπής και όπως ορίζεται στην περ. γ΄, της παρ. 2, του άρθρου 100, του ν.4412/16, ο ηλεκτρονικός φάκελος της οικονομικής προσφοράς δεν θα αποσφραγιστεί. Ματαιώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού, διότι απέβη άγονη, λόγω απόρριψης της ως άνω προσφοράς και λόγω μη υποβολής άλλων προσφορών, σύμφωνα με περίπτωση α΄ του άρθρου 106 του ν.4412/2016» αναφέρεται στην απόφαση.
Με άλλη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος μετατέθηκε για τις 7 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μακρόνησο.

Από τον 
Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο
vpapakonstantopoulos@dimokratianews.gr πηγή : Δημοκρατία

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …