Αρχική / Επικαιρότητα / Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατηγορίας 5 σε περιοχές που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020

Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατηγορίας 5 σε περιοχές που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020

Mε έγγραφο του ΥΠΕΝ διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης ε της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εμπεριέχεται το σύνολο των περιοχών που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά το έτος 2020, και όχι μόνο αυτές των οποίων η πράξη κήρυξης πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2020.

Το σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων προσαρμόστηκε στα ανωτέρω και δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα των εν λόγω περιοχών.

Για διευκόλυνση των μηχανικών, επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες με τις κηρύξεις των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020.

Εφιστούμε την προσοχή στους μηχανικούς στο γεγονός ότι εντάσσονται ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές που ορίζονται στις κηρύξεις και όχι στο σύνολο του Δήμου, εκτός εάν η κήρυξη αφορά το σύνολό του.

Κηρύξεις 2020

Κηρύξεις προηγούμενων ετών, ενεργές το 2020

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …