Αρχική / Επικαιρότητα / Δωρεάν webinar για τις ευρωπαϊκές προοπτικές της ηλιακής ενέργειας

Δωρεάν webinar για τις ευρωπαϊκές προοπτικές της ηλιακής ενέργειας

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: Realising the solar potential in Europe on the ground: swift and efficient administrative procedures θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 10.30 -12.00.

Με την υιοθέτηση της αναδιατυπωμένης Οδηγίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (RED II) 2018/2001, τέθηκαν τα θεμέλια για σημαντική διοικητική απλούστευση και μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τις διαδικασίες για τους φορείς υλοποίησης και τους προγραμματιστές έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ωστόσο, εκτός από την παρακολούθηση της νομοθετικής μεταφοράς του RED II θα εξακολουθήσει να υπάρχει άφθονος χώρος για περαιτέρω βελτιώσεις των διοικητικών διαδικασιών που σχετίζονται με τη χορήγηση αδειών και τις ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών μεταξύ φορέων σε περιφερειακό, εθνικό και διασυνοριακό επίπεδο .

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των εργασιών του RES SIMPLIFY, ενός έργου διάρκειας ενός έτους που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έργο στοχεύει να χαρτογραφήσει και να κατανοήσει καλύτερα τις διοικητικές διαδικασίες που ισχύουν για τα ηλιακά φωτοβολταϊκά και να εντοπίσει τις βέλτιστες πρακτικές. Τα πορίσματα του έργου θα καθοδηγήσουν τη δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς αναθεωρείται η Οδηγία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η Επιτροπή προετοιμάζει οδηγίες σχετικά με την αδειοδότηση βέλτιστων πρακτικών.

Μετά από αυτήν την αποκλειστική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, τα ευρήματα θα συζητηθούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους εκπροσώπους του κλάδου και το κοινό.

Εγγραφή και πληροφορίες: https://www.solarpowereurope.org/events2/realising-the-solar-potential-in-europe-on-the-ground-swift-and-efficient-administrative-procedures/

09/02 @ 10:30 πμ – 12:00 μμ

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …