Αρχική / Επικαιρότητα / Ενιαία Υπηρεσία Δόμησης αποκτούν οι επτά δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Ενιαία Υπηρεσία Δόμησης αποκτούν οι επτά δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Oι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επτά δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) προχωρούν στην υπογραφή σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με αντικείμενο τη «Διοικητική και Τεχνική Υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων για την υποβοήθηση της άσκησης των αρμοδιοτήτων Πολεοδομίας στον Δήμο Χανίων και στους Δήμους Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου, Γαύδου και Σφακίων.

Σκοπός της σύμβασης είναι η αμοιβαία συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών, με συνδυαστικές δράσεις και ενέργειες, προκειμένου οι Δήμοι Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων και Γαύδου να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της επιχειρησιακής ικανότητάς τους για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης, (ΥΔΟΜ).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διοικητική και τεχνική υποστήριξη που θα παρέχει ο Δήμος Χανίων στους υπόλοιπους συμβαλλόμενους δήμους για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσία Δόμησης-Πολεοδομίας, που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο, ενώ το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο της σύμβασης, αναλαμβάνει την υποστήριξη της άσκησης των αρμοδιοτήτων με τη διάθεση του προσωπικού και των τεχνικών μέσων που θα χρειαστούν για την εύρυθμη λειτουργία και καλή εξυπηρέτηση.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Δήμος Χανίων διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Δόμησης που ήδη λειτουργεί (μηχανολογικό εξοπλισμό, οχήματα και άλλα τεχνικά μέσα ή ακίνητα και εγκαταστάσεις) για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων και της γραμματειακής υποστήριξης.

Το ΔΕΠΑΝ αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέσει τους απαραίτητους υπαλλήλους της Δ/νσης Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Δικτύου στην Υπηρεσία Δόμησης που λειτουργεί στον Δήμο Χανίων, προκειμένου να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις της Υπηρεσίας Δόμησης. Το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό που θα διατεθεί είναι δέκα μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Check Also

Δασικοί Χάρτες: Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2022 στις αντιρρήσεις

Την παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες μέχρι τέλος Ιουνίου 2022, αλλά και επιπλέον …