Αρχική / Επικαιρότητα / Η Airbnb ξεκινάει το σχεδιασμό κατοικιών μέσα στο 2019

Η Airbnb ξεκινάει το σχεδιασμό κατοικιών μέσα στο 2019

Στην αγορά του real estate θα εισέλθει από το 2019 η Airbnb. Το πρόγραμμα «Backyard» για το σχεδιασμό και την κατασκευή κατοικιών.

Η Airbnb ετοιμάζεται να περάσει από την παροχή υπηρεσιών διαμοιρασμού κατοικιών στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση κατοικιών.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό Fast Company ο συνιδρυτής της εταιρείας Joe Gebbia, ο στόχος είναι η Airbnb να εξελιχθεί σε μια εταιρεία που εκτός από την παροχή διαμονής θα παρέχει και κατοικίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2019 η Airbnb θα βάλει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Backyard», το οποίο προβλέπει το σχεδιασμό και την πώληση κτιρίων από την εταιρεία. Τα κτίρια θα απευθύνονται σε όσους θέλουν να επενδύσουν σε καταλύματα φιλοξενίας, με χώρους που θα αναπροσαρμόζονται εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο κ. Gebbia υποστήριξε ότι τα πρωτότυπα κτίρια της Airbnb μπορεί να λειτουργήσουν και ως σύγχρονοι κοινοβιακοί χώροι.

Όπως επισημαίνει το Fast Company, το πρόγραμμα «Backyard» αποτελεί και μια ευκαιρία για να διαφοροποιήσει η Airbnb τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. «Η εταιρεία είναι σε τελική ανάλυση ένα ψηφιακό προϊόν, πάντοτε ευάλωτο στο κίνδυνο αντικατάστασης από κάποιον πεινασμένο ανταγωνιστή. Τα κτίρια είναι φυσικές οντότητες» τονίζει το δημοσίευμα.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …