Αρχική / Επικαιρότητα / Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Λεπτομερείς περιγραφές για όλα τα ακίνητα, τοποθεσίες & δαπάνες

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Λεπτομερείς περιγραφές για όλα τα ακίνητα, τοποθεσίες & δαπάνες

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΥΠΕΝ αναφορικά με τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις, το B2Green παρουσιάζει σε πίνακες όλα τα προς κατεδάφιση ακίνητα με τις ακριβείς τοποθεσίες τους, την περιγραφή των υπό κατεδάφιση κατασκευών και το αντίστοιχο ύψος της δαπάνης κατεδάφισης.

Υπενθυμίζουμε καταρχήν πως το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι:

  1. Η εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων -πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας και σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό για τα οποία σύμφωνα με τις λίστες των Υπηρεσιών καταγραφής (Δασαρχεία, Κτηματικές Υπηρεσίες) είτε έχουν καταστεί τελεσίδικα, είτε έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής του αρμόδιου δασάρχη.
  2. Η μεταφορά δια ξηράς και η διάθεση των προϊόντων κατεδαφίσεων σε ειδικά αδειοδοτημένους χώρους και με κατάλληλα για το σκοπό αυτό μεταφορικά μέσα καθώς και η πλήρης και κατάλληλη αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην προτέρα θέση στην περιοχή των εργασιών κατεδάφισης.

Για την ορθότερη διαχείριση των δημόσιων πόρων και τη βέλτιστη παρακολούθηση και εκτέλεση των αποφάσεων κατεδάφισης, η σύμβαση υποδιαιρείται σε δύο Τμήματα: Τμήμα Α΄, που περιλαμβάνει την Ομάδα Α΄ και Τμήμα Β΄, που περιλαμβάνει την Ομάδα Β΄, όπως περιγράφονται στο σχετικό Παράρτημα, με κριτήριο τη γεωγραφική θέση – περιοχή εκτέλεσης της κατεδάφισης, την κατηγορία και το είδος των αυθαιρέτων κατασκευών με βάση την Υπηρεσία καταγραφής των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Α περιλαμβάνει:

Τριάντα οκτώ (38) αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα.

Επισημαίνεται ότι, το Τμήμα Α περιλαμβάνει, εκτός των ανωτέρω, μια δεύτερη υποομάδα έξι (6) αποφάσεων πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στο Δήμο Μεγαρέων, στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Νέα Πέραμος. Οι ως άνω έξι (6) αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης θα εκτελεστούν μόνο στην περίπτωση που κάποιες από τις αποφάσεις των τριάντα οκτώ (38) πρωτόκολλων κατεδάφισης του Τμήματος Α, αδυνατούν να εκτελεστούν (λόγω π.χ. αναστολής, εκτέλεσης με ίδια μέσα από τον ιδιοκτήτη, νομιμοποίησης, για τεχνικούς λόγους, ανωτέρα βία κ.α.) και εφόσον έχουν εκτελεστεί τα υπόλοιπα πρωτόκολλα του Τμήματος Α΄ μέχρι το όριο του προϋπολογισμού της σύμβασης που προβλέπεται για το Τμήμα Α και σε συνεννόηση με την Υπηρεσία.

Το Τμήμα Β περιλαμβάνει:

Δεκαέξι (16) αποφάσεις πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκοπούλου – Μεσογαίας.

Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των παρεχομένων υπηρεσιών είναι τετρακόσιες δύο χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα τρία ευρώ και ογδόντα επτά λεπτά (402.983,87)€ χωρίς ΦΠΑ 24%, ήτοι τετρακόσιες ενενήντα εννέα χιλιάδες επτακόσια ευρώ (499.700,00)€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Πιο συγκεκριμένα η εκτιμώμενη δαπάνη για τα Τμήματα Α και Β αναλύεται ως εξής:

Τμήμα Α : Διακόσιες επτά χιλιάδες δεκαέξι ευρώ και δεκατρία λεπτά (207.016,13)€ χωρίς ΦΠΑ 24% ήτοι διακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες και επτακόσια ευρώ (256.700,00)€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Τμήμα Β : εκατόν ενενήντα πέντε χιλιάδες εννιακόσια εξήντα επτά ευρώ και εβδομήντα τέσσερα λεπτά (195.967,74)€ χωρίς ΦΠΑ 24%, ήτοι διακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες ευρώ (243.000,00)€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Οι προς κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές είναι κυρίως:

  • Περιφράξεις από οπλισμένο ή άοπλο σκυρόδεμα ή από αργολιθοδομές ή άλλα υλικά, ανεξαρτήτως πάχους και ύψους από το φυσικό έδαφος, μετά της θεμελίωσης αυτών και μετά των φορτοεκφορτώσεων και της μεταφοράς των προϊόντων κατεδάφισης σε οποιαδήποτε απόσταση προς απόρριψη, οι οποίες είτε αποτελούν τμήμα αυθαιρέτων κατασκευών σε Δάση, Δασικές εκτάσεις, Εθνικούς Δρυμούς είτε βρίσκονται στον αιγιαλό κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 23 του ν.1337/1983 (Α’ 33), παρεμποδίζοντας την απρόσκοπτη πρόσβαση προς και από τις δημόσιες εκτάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 236/1984.
  • Κτίσματα μονόροφα ή πολυόροφα με φέροντα στοιχεία από οποιοδήποτε υλικό (οπλισμένο-άοπλο σκυρόδεμα, οπτοπλινθοδομή, τσιμεντολιθοδομή, μεταλλικής, σύνθετης μορφής κλπ) και για οποιοδήποτε ύψος από το φυσικό ή διαμορφωμένο έδαφος, μετά των φορτοεκφορτώσεων και της μεταφοράς σε οποιαδήποτε απόσταση προς απόρριψη, των προϊόντων κατεδάφισης, στα οποία περιλαμβάνεται και κάθε είδους εγκαταλελειμμένος εξοπλισμός, είτε βρίσκεται εντός των κτισμάτων είτε ως προσάρτημα αυτών, που πληρούν τα κριτήρια των περιπτώσεων αα) και ββ) της παρ.2 του άρθρου 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 149).

Στα παραπάνω μπορεί να περιλαμβάνονται και κατασκευές όπως:

  • Ξύλινες κατασκευές (πέργκολες, στέγες κλπ).
  • Περιφράξεις – Περιτοιχίσεις – Διαμορφώσεις εδάφους-Επιστρώσεις με οποιοδήποτε υλικό – Επιχωματώσεις
  • Κατασκευές από σκυρόδεμα (διαμορφώσεις, τοιχεία, βάσεις κλπ)
  • Μεταλλικές κατασκευές (πέργκολες, στέγαστρα κλπ)
  • Κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοίχους πλήρωσης από οπτοπλινθοδομές
  • Κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία και στέγη από μπετόν
  • Κατασκευές από αμίαντο (ελενίτ).

Σε όλες τις παραπάνω εργασίες περιλαμβάνεται ανηγμένη η δαπάνη:

  • Καθαίρεσης παντός τύπου χωμάτινων επιχώσεων, μπαζωμάτων, διαμορφώσεων πρασίνου και οιουδήποτε πάχους, σε οποιαδήποτε στάθμη από το έδαφος, με την συσσώρευση των προϊόντων καθαιρέσεως προς φόρτωση και τη μεταφορά σε ειδικά αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης Α.Ε.Κ.Κ.
  • Η προμήθεια και η μεταφορά υλικών επίχωσης και η δαπάνη εργασίας επανεπίχωσης και συμπύκνωσης των τάφρων και υπόγειων χώρων που θα δημιουργηθούν λόγω των κατεδαφίσεων των θεμελίων-υπογείων κλπ.
  • Οι προβλεπόμενες φορτοεκφορτώσεις για τη μεταφορά όλων των κατεδαφισθέντων υλικών και εγκαταλελειμμένου εξοπλισμού προς απόρριψη σε ειδικά αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης Α.Ε.Κ.Κ. σε οποιαδήποτε απόσταση και αν βρίσκονται αυτοί από το σημείο καθαιρέσεων-κατεδαφίσεων καθ’ οιονδήποτε τρόπο, οι τυχόν προσωρινές εναποθέσεις και επαναφορτώσεις, ο καθαρισμός του χώρου από τα κάθε είδους υλικά μέχρι τη στάθμη του φυσικού ή διαμορφωμένου εδάφους και κάθε άλλη εργασία που απαιτείται για την έντεχνη, έγκαιρη και ασφαλή εκτέλεση της παρούσας σύμβασης παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα και με τα λοιπά τεύχη που συνοδεύουν την παρούσα σύμβαση.

Δείτε παρακάτω τους πίνακες με τις λεπτομέρειες για όλες τις κατεδαφιστέες κατασκευέε (κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος):

katedafiseis_01a.jpg

katedafiseis_02a.jpg

katedafiseis_03a.jpg

katedafiseis_04a.jpg

katedafiseis_05a.jpg

katedafiseis_06a.jpg

katedafiseis_07a.jpg

katedafiseis_08a.jpg

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …