Αρχική / Επικαιρότητα / Κτηματολόγιο: Τροποποίηση της απόφασης πρότυπων αιτήσεων & λοιπών εντύπων

Κτηματολόγιο: Τροποποίηση της απόφασης πρότυπων αιτήσεων & λοιπών εντύπων

Δημοσιεύθηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η τροποποίηση της 61/16/10.04.2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»: «Καθορισμός του τρόπου υποβολής και του περιεχομένου των αιτήσεων για την εγγραφή πράξεων και τη χορήγηση αντιγράφων και πιστοποιητικών από τα τηρούμενα βιβλία στα Κτηματολογικά Γραφεία και στα Υποκαταστήματα του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” – Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών – Ψηφιακή εγγραφή αιτήσεων – Ρύθμιση ζητημάτων για την τήρηση έντυπων βιβλίων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών» (Β΄ 1390).

Το περιεχόμενο της απόφασης:

Άρθρο 1

1. Η 61/16/10.04.2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»: «Καθορισμός του τρόπου υποβολής και του περιεχομένου των αιτήσεων για την εγγραφή πράξεων και τη χορήγηση αντιγράφων και πιστοποιητικών από τα τηρούμενα βιβλία στα Κτηματολογικά Γραφεία και στα Υποκαταστήματα του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” – Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών – Ψηφιακή εγγραφή αιτήσεων – Ρύθμιση ζητημάτων για την τήρηση έντυπων βιβλίων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών» (Β΄ 1390) τροποποιείται και μετά το «Άρθρο 3» προστίθεται «Άρθρο 3α» ως εξής:B2Green

«Άρθρο 3α

1. Με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 3, για τη νόμιμη χρήση κάθε νέου αντιτύπου από τα αναφερόμενα στο ίδιο άρθρο βιβλία που τηρούνται σε έντυπη μορφή στα Κτηματολογικά Γραφεία και στα Υποκαταστήματα, απαιτείται η προηγούμενη θεώρηση του από το Γενικό Διευθυντή ή από άλλο νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν όργανο ή υπάλληλο του Φορέα: «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

2. Η θεώρηση περιλαμβάνει: α) την αρίθμηση και μονογραφή κάθε σελίδας του αντιτύπου του βιβλίου, επί της οποίας τίθεται η σφραγίδα του Φορέα και β) την αναγραφή του αριθμού και της ημερομηνίας της πράξης θεώρησης στην τελευταία σελίδα, όπου τίθεται επισημείωση, υπογραφόμενη και σφραγιζόμενη ως εξής: “Το παρόν βιβλίο, αφού φυλλομετρήθηκε και μονογράφηκε ανά σελίδα, έχει …. σελίδες και θα χρησιμοποιηθεί ως … του Κτηματολογικού Γραφείου/Υποκαταστήματος … Τόπος …, ημεροχρονολογία …/…/… Ιδιότητα του διενεργούντος τη θεώρηση … Υπογραφή”».

2. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της 61/16/10.04.2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (Β΄ 1390).

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ με την τροποποίηση από τη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …