Αρχική / Επικαιρότητα / Νέα πρόσκληση του “Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ” σχεδιάζει το ΥΠΕΝ για το 2019

Νέα πρόσκληση του “Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ” σχεδιάζει το ΥΠΕΝ για το 2019

ην εκ νέου προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” στις αρχές του 2019, προανήγγειλε ο υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον SUPER FM 89,6.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, και προβλέπεται να καλύψει περίπου 20.000 νοικοκυριά.

“Υπάρχουν 48.000 εγκεκριμένες αιτήσεις και έχουν απορροφηθεί 525 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, οι μισοί δεν χρειάστηκαν καν τραπεζική χρηματοδότηση. Έχουμε ένα υπόλοιπο και σε συνδυασμό με πόρους που βρέθηκαν από άλλες πηγές, υπάρχει ένα ποσό στα 200 εκατομμύρια περίπου που θα το προκηρύξουμε στις αρχές του 2019″  ανέφερε ο κ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Οι όροι του προγράμματος θα είναι παρόμοιοι με αυτούς του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ΙΙ που ολοκληρώνεται όσον αφορά στα κριτήρια επιλεξιμότητας εργασιών οι οποίες θα περιλαμβάνουν την αντικατάσταση κουφωμάτων, την εφαρμογή θερμομόνωσης την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, την εγκατάσταση ηλιακού συστήματος για ζεστό νερό χρήσης.

Θα προβλέπεται μέγιστο ποσοστό επιδότησης έως 70% όπως και στο τρέχον πρόγραμμα και θα δίδεται κλιμακούμενο ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. 

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …