Αρχική / Επικαιρότητα / Ξεκινά η δεύτερη φάση έξι διαγωνισμών για το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων στην χώρα

Ξεκινά η δεύτερη φάση έξι διαγωνισμών για το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων στην χώρα

Ξεκινά άμεσα η δεύτερη φάση των έξι διαγωνισμών για το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων στην ιστορία της χώρας.

Αθήνα 31 Μαΐου – Εντός των επόμενων 15 ημερών ξεκινά η δεύτερη φάση των έξι διαγωνισμών για το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών στην ιστορία της χώρας ύψους 4 δις. €, όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Βίνης από το βήμα του συνεδρίου Υποδομών – Μεταφορών ITC 2022.

Συγκεκριμένα  θα ξεκινήσει άμεσα διάλογος με τους συμμετέχοντες για τα έξι κομβικά έργα που δημοπρατούνται από την ΕΡΓΟΣΕ με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες των επτά συμβούλων, που θα ενισχύσουν την ικανότητα υλοποίησης των έργων.

Η πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έθεσε η ΕΡΓΟΣΕ δεν αφορά μόνο τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, αλλά συνολικά την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του οποίου, έχει ήδη ολοκληρωθεί.

«Η στρατηγική βασίστηκε σε τρεις κύριους άξονες:

  • Στην επίλυση των προβλημάτων που εντοπίσαμε στις υφιστάμενες συμβάσεις έργων και μελετών.
  • Στην άμεση προώθηση των δημοπρατήσεων των μειοδοτικών διαγωνισμών.
  • Στην κατάρτιση ενός τολμηρού και πρωτόγνωρου για τα δεδομένα του ελληνικού σιδηροδρόμου προγράμματος δημοπρατήσεων με Ανταγωνιστικό Διάλογο, για την σύνδεση των κομβικών λιμένων της χώρας.

Μάλιστα, πέρυσι τέτοιο καιρό στο ίδιο συνέδριο, δεσμευτήκαμε για όλα αυτά και φέτος είμαστε σε θέση να πούμε ότι όλα έχουν υλοποιηθεί».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκε επίσης στην επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση κρίσιμων υποδομών που αναβαθμίζουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας με τη δημοπράτηση επτά έργων, συνολικού προϋπολογισμού 515,3 εκατ. €. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται το έδαφος για νέες δημοπρατήσεις έργων εντός του καλοκαιριού, προϋπολογισμού 55 εκατ. €.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνολική προσπάθεια ολοκλήρωσης των έργων που αφορούν στην εγκατάσταση ειδικών σιδηροδρομικών συστημάτων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα, με στόχο τη μείωση της διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά.

Check Also

Δασικοί Χάρτες: Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2022 στις αντιρρήσεις

Την παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες μέχρι τέλος Ιουνίου 2022, αλλά και επιπλέον …