Αρχική / Επικαιρότητα / Οι 20 πιο εμπορικοί δρόμοι της Ευρώπης – Στην πρώτη θέση η Oxford Street στο Λονδίνο

Οι 20 πιο εμπορικοί δρόμοι της Ευρώπης – Στην πρώτη θέση η Oxford Street στο Λονδίνο

Η Oxford Street στο Λονδίνο κατάφερε να νικήσει τη διάσημη Gran Vía της Μαδρίτης με ημερήσιο ρυθμό 60.800 επισκέπτες και την Corso Vittorio Emanuele II του Μιλάνου με 54.600 επισκέπτες.

Η ετήσια έκθεση της BNP Paribas Real Estate εξετάζει τους κορυφαίους εμπορικούς δρόμους σε 34 ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των 20 πρωτευουσών χωρών της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων (Champs-Elysées) στο Παρίσι βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 45.500 επισκέπτες.

Η Regent Street του Λονδίνου εντάχθηκε επίσης στη γενική λίστα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση αφού προσέλκυσε 56.900 επισκέπτες και ανακηρύχθηκε επίσης ο πιο δημοφιλής προορισμός πολυτελών καταστημάτων λιανικής στην Ευρώπη.

«Το Λονδίνο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για το λιανικό εμπόριο. Η μακροχρόνια φήμη του ως κορυφαίου κέντρου αγορών ενισχύεται από την ευρύτερη πολιτιστική προσφορά της πόλης που περιλαμβάνει περιοχή με θέατρα, ιστορικά ορόσημα και μερικά από τα πιο υπέροχα πάρκα στην Ευρώπη» ανέφερε ο Gavin Redrupp εκπρόσωπος στο Λονδίνο της εταιρείας συμβούλων ακινήτων, BNP Paribas Real Estate.

Screen Shot 2022-01-13 at 08.16.32.png

Εκτός 20άδας η Αθήνα

Στην Αθήνα (και στην Ελλάδα) τον πιο ακριβός δρόμος την Ερμού που συνδυάζει τη σύγχρονη λιανική δραστηριότητα με τα παραδοσιακά καταστήματα της παλιάς πόλης επισκεφτηκαν περίπου την ημέρα αναφοράς περίπου 20800 άτομα. Η οδός Ερμού διαθέτει πολλές διεθνείς αλυσίδες λιανικής, όπως η H&M, η Zara και η Adidas, καθώς και μπουτίκ σχεδιαστών, μικρά σνακ μπαρ και καφετέριες

Τον δεύτερο πιο ακριβό δρόμο στην Αθήνα την οδό Βουκουρεστίου ένα πιο πολυτελή προορισμό μόδας και αξεσουάρ με αποκλειστικές επωνυμίες όπως Dior, Prada και Louis Vuitton επισκέφθηκαν περίπου 6500 άτομα. Μέρος της οδού Βουκουρεστίου φιλοξενεί το Attica Department Store, ένα πολυτελές πολυκατάστημα που περιλαμβάνει τρία θέατρα, καφέ και εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού καφέ Zonars. 

Στην οδό Ερμού τα ενοίκια διαμορφώνονται€267/τμ ενώ στην Βουκουρεστίου σε €200/τμ 

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …