Αρχική / Επικαιρότητα / ΡΑΕ: Αυστηρότερες υποχρεώσεις του ΔΕΔΔΗΕ και υψηλότερες αποζημιώσεις στους καταναλωτές για τις “εγγυημένες υπηρεσίες”

ΡΑΕ: Αυστηρότερες υποχρεώσεις του ΔΕΔΔΗΕ και υψηλότερες αποζημιώσεις στους καταναλωτές για τις “εγγυημένες υπηρεσίες”

Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών του δικτύου διανομής αποσκοπούν οι αλλαγές που προωθεί η ΡΑΕ όσον αφορά το πρόγραμμα εγγυημένων υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικότερα, η Αρχή εξέτασε την πορεία του προγράμματος κατά τα περασμένα έτη και προέβη σε συμπεράσματα και εν συνεχεία στις προτάσεις της, τις οποίες και δημοσίευσε προς διαβούλευση.

Προτείνει μεταξύ άλλων υψηλότερες αποζημιώσεις από ότι ίσχυε προηγουμένως για όλες τις υπηρεσίες, διαφοροποίηση αποζηµίωσης µεταξύ οµάδων υπηρεσιών καθώς και µεταξύ κατηγοριών καταναλωτών, µείωση εγγυηµένων χρόνων για συγκεκριµένες υπηρεσίες, καθώς και κλιµάκωση ποσού αποζηµιώσεων συγκεκριµένων υπηρεσιών συναρτήσει του χρόνου εξυπηρέτησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα αφορά υπηρεσίες του διαχειριστή όπως η επανασύνδεση ρεύματος στη χαμηλή και μέση τάση, ο έλεγχος του μετρητή μετά από αίτημα του καταναλωτή, η κατασκευή νέας παροχής και άλλα πολλά που προφανώς αφορούν όλο το καταναλωτικό κοινό.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που προτείνει η ΡΑΕ για τη 2η περίοδο εφαρµογής του προγράµµατος εγγυημένων υπηρεσιών:

ey.png

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …