Αρχική / Επικαιρότητα / Σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία – Κατέρρευσαν πολυκατοικίες

Σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία – Κατέρρευσαν πολυκατοικίες

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αλβανία! 10 χιλιόμετρα από το Δυρράχιο και 35 χλμ από τα Τίρανα το επίκεντρο.

Τρομοκρατημένοι πολίτες με παιδιά στα χέρια βγήκαν από τα σπίτια τους. Μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Αναφορές για τουλάχιστον 150 τραυματίες. Δείτε τις πρώτες εικόνες.

Νέος μεγάλος σεισμός τρομοκράτησε τα ξημερώματα της Τρίτης (26.11.2019) την Αλβανία. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 03:54 (04:54 ώρα Ελλάδας), με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 150 έχουν τραυματιστεί. Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Στο Δυρράχιο, ολόκληρες πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει.

 

 

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι μεγαλύτερες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο. Πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων. Οι περισσότεροι έχουν υποστεί κατάγματα, καθώς στην προσπάθειά τους να βγουν από κτίρια τη στιγμή του σεισμού, πήδηξαν από μπαλκόνια.

Νωρίτερα, ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε πως «δεν έχει ενημερωθεί» για θανάτους.

Πολλά τμήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τον νέο μεγάλο σεισμό στην Αλβανία έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

 

 

Στα Τίρανα, ο σεισμός τρομοκράτησε τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους βγήκαν στους δρόμους με μικρά παιδιά στα χέρια.

seismos_albania_epikentro.jpg

Είναι ο δεύτερος μεγάλος σεισμός που γίνεται στην Αλβανία. Στις 21 Σεπτεμβρίου, σεισμός 5,6 Ρίχτερ είχε προκαλέσει ζημιές σε περίπου 500 σπίτια και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποια από αυτά.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας είχε ανακοινώσει τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …