Αρχική / Επικαιρότητα / Σύλληψη μηχανικού για το θανατηφόρο ατύχημα με τη μπασκέτα στην Χίο

Σύλληψη μηχανικού για το θανατηφόρο ατύχημα με τη μπασκέτα στην Χίο

Συνελήφθη μηχανικός 

Η υπόθεσή του πήρε διαστάσεις και μάλιστα συνελήφθη ένας μηχανικός, ο οποίος φέρεται να ήταν επικεφαλής των εργασιών πριν περίπου 20 χρόνια, όταν κατασκευάστηκαν οι μπασκέτες στην περιοχή της Δασκαλόπετρας.

Με την διαδικασία του αυτοφώρου κρατείται από το απόγευμα της Δευτέρας, ένας μηχανικός που εργαζόταν στον δήμο Χίου και φέρεται να έχει εμπλοκή στο έργο κατασκευής της μοιραίας μπασκέτας, που στάθηκε αιτία να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ο εν λόγω μηχανικός εργαζόταν το 2002 στον δήμο, όταν και κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ, στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου, όπου ο 19χρονος από το Μαρούσι βρήκε τραγικό θάνατο. Ο μηχανικός υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης και φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

Μάλιστα, είχε κληθεί να καταθέσει νωρίτερα και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θεωρώντας πως είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία. Ο ίδιος αρνείται πως έχει ευθύνη για την κατασκευή της μπασκέτας, αναφέροντας στους αστυνομικούς πως δεν ήταν δικός του ο γραφικός χαρακτήρας στην τεχνική.

——————–

Είναι δυνατόν για έργο που παραδόθηκε πριν 20 χρόνια και προφανώς με ανύπαρκτη συντήρηση από το Δήμο, να εξακολουθεί να φέρει την ευθύνη ο επιβλέπων?

Δεν υπάρχει υποχρέωση πιστοποίησης των εγκαταστάσεων για ασφαλή χρήση κάθε χρόνο;

Δηλαδή στις παιδικές χαρές πως έχουν τοποθετήσει πινακίδα οτι φέρει την ευθύνη χρήσης ο γονέας κτλ;

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …