Αρχική / Επικαιρότητα / Τα 3 ελληνικά νησιά με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε τουριστικά ακίνητα από το εξωτερικό

Τα 3 ελληνικά νησιά με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε τουριστικά ακίνητα από το εξωτερικό

Αυξημένη ζήτηση για πολυτελή τουριστικά ακίνητα στα ελληνικά νησιά καταγράφεται πλέον μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και των πολλών περιοριστικών μέτρων, με τρία νησιά να έχουν τη μερίδα του λέοντος στη ζήτηση ακινήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Leptos Estates, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές προέρχονται από την Ευρώπη, την Ασία, τη Ρωσία και τη Μ. Ανατολή και εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εξοχικές κατοικίες σε νησιωτικές παράκτιες περιοχές.

Από την αρχή της χρονιάς, η Leptos Estates καταγράφει ρεκόρ κρατήσεων για το συγκρότημα Aphrodite Seafront στην Κρήτη, και ακολουθούν ισχυρές πωλήσεις για το συγκρότημα Santorini Villas στη Σαντορίνη και το Paros Gardens στην Πάρο.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι Ασιάτες και επενδυτές από τη Μ. Ανατολή που επιθυμούν διακοπές στην Ευρώπη ενώ μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται και από το Ην. Βασίλειο.

Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών καταγράφαμε μείωση των αναζητήσεων από το εξωτερικό, όμως τα πιο ελκυστικά νησιά παρέμειναν δημοφιλή για όσους συνέχιζαν να ενδιαφέρονται για επενδύσεις και η πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων αύξησε και το ενδιαφέρον από συγκεκριμένα τμήματα του κόσμου, δήλωσε ο πρόεδρος της Leptos Group of Companies, κ. Παντελής Λεπτός.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος από τη Μ. Ανατολή συνδέεται εν μέρει με το πρόσφατο άνοιγμα της αερογέφυρας μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ, από τις 18 Μαϊου. Αυτό επέτρεψε σε δυνητικούς επενδυτές να επισκεφθούν πρότζεκτ στα νησιά πριν αποφασίσουν να προβούν σε αγορά, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο οριστικοποίησης συμφωνίας «πράσινου πάσου» με ασιατικές χώρες όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και το Βιετνάμ.

Άλλο ένα κίνητρο για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι το πρόγραμμα Golden Visa, που είναι από τις πιο δημοφιλείς ευκαιρίες επενδύσεων στην ΕΕ.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …