Αρχική / Eργασιακά / Ενεργειακοί επιθεωρητές: τέλος οι εξετάσεις – όλο το νέο σχέδιο νόμου

Ενεργειακοί επιθεωρητές: τέλος οι εξετάσεις – όλο το νέο σχέδιο νόμου

Δημοσιεύθηκαν οι νέες ρυθμίσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, μέσα στο σχέδιο νόμου “Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της οδηγίας 3013/30/ΕΕ, τροποποίηση του π.δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις”.

 

Στις νέες ρυθμίσεις επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες που πρώτο το B2Green αποκάλυψε, για την κατάργηση των εξετάσεων. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για την ένταξη των έως σήμερα επιτυχόντων μόνιμων ενεργειακών επιθεωρητών στη μέγιστη (Γ’) τάξη ενεργειακών επιθεωρητών.

Οι 3 τάξεις είναι οι εξής:

  • Α’ ΤΆΞΗ: Διπλ/χοι μηχανικοί από την κτήση του διπλώματος + πτυχιούχοι 1 χρόνο μετά την κτήση του πτυχίου τους έχουν δικαίωμα για επιθεωρήσεις σε κτίρια μέχρι 250m2.
  • Β’ ΤΑΞΗ: εντάσσονται οι Α’ τάξης με αποδεδειγμένη εμπειρία (30 επιθεωρήσεις Α Τάξης). Οι Β’ τάξης έχουν το δικαίωμα επιθεωρήσεων σε κτίρια μέχρι 1000m2.
  • Γ’ ΤΑΞΗ: εντάσσονται οι Β’ τάξης με αποδεδειγμένη εμπειρία (10 επιθεωρήσεις Β’ Τάξης). Οι Γ’ τάξης έχουν το δικαίωμα επιθεωρήσεων σε κτίρια χωρίς όριο επιφανείας. *Όσοι έχουν επιτύχει στις εξετάσεις εντάσσονται αυτόματα στην Γ’ κατηγορία.

Δείτε το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου, εδώ (σελίδες 72 – 80) ή εναλλακτικά, εδώ.

 

Πηγή: http://www.b2green.gr/el/post/36404/energeiakoi-epitheorites-telos-oi-exetaseis-olo-to-neo-schedio-nomou-pliris-epivevaiosi-tou-b2greengr

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία μπορούν, πλέον, οι δημότες της Αθήνας να εκδίδουν τη βεβαίωση …