Αρχική / Eργασιακά / Κτηματολόγιο: Νέοι οδηγοί για υποβολή συμβολαιογραφικών πράξεων και εγγραπτέες πράξεις από δικηγόρους

Κτηματολόγιο: Νέοι οδηγοί για υποβολή συμβολαιογραφικών πράξεων και εγγραπτέες πράξεις από δικηγόρους

Στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται προς επαγγελµατίες από το Ελληνικό Κτηµατολόγιο, https://www.ktimatologio.gr, λειτουργεί η εφαρµογή ηλεκτρονικής υποβολής εγγραπτέων πράξεων στα Κτηµατολογικά Γραφεία που υπάγονται στην αρµοδιότητά του, µέσω διαδικτυακής εφαρµογής.

Ειδικότερα από τις 1/5/2022 οι εγγραπτέες πράξεις που συντάσσονται ή και διακινούνται από τους δικηγόρους υποβάλλονται µόνο ηλεκτρονικά.

Η πρόσβαση για τους δικηγόρους, πραγµατοποιείται µέσω υπηρεσίας µητρώου / πρόσβασης που παρέχεται από την ολοµέλεια των δικηγορικών συλλόγων.

Κτηματολόγιο: Υποβολή Εγγραπτέων Πράξεων | e-Υπηρεσία προς Δικηγόρους

Στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται προς επαγγελματίες από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, https://www.ktimatologio.gr ,  δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής συμβολαιογραφικών πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία που υπάγονται στην αρμοδιότητά του.
Ειδικότερα για τους συμβολαιογράφους δίνεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα υποβολής συμβολαιογραφικών πράξεων που συντάσσουν οι ίδιοι.

Ειδικότερα από τις 1/5/2022 οι εγγραπτέες πράξεις πουσυντάσσονται από τους συμβολαιογράφους υποβάλλονταιμόνο ηλεκτρονικά.

Η ηλεκτρονική υποβολή για τους συμβολαιογράφους, πραγματοποιείται μέσω υπηρεσίας μητρώου / πρόσβασης που παρέχεται από το Συμβολαιογραφικό τους Σύλλογο με την οποία καθορίζονται τα δικαιώματα των χρηστών.

 

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία μπορούν, πλέον, οι δημότες της Αθήνας να εκδίδουν τη βεβαίωση …