Αρχική / Eργασιακά / Παρέμβαση του Προέδρου του ΤΕΕ προς τις ΥΔΟΜ όλης της χώρας για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας κατά την έκδοση αδειών δόμησης

Παρέμβαση του Προέδρου του ΤΕΕ προς τις ΥΔΟΜ όλης της χώρας για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας κατά την έκδοση αδειών δόμησης

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός προς τις ΥΔΟΜ όλης της χώρας σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών για έκδοση οικοδομικών αδειών, για την οποία, κακώς, ορισμένες Υπηρεσίες Δόμησης ζητούν να κατατίθεται και ασφαλιστική ενημερότητα από τους Μηχανικούς, κατά παράβαση του νόμου 4495/2017.

 

Η επιστολή κοινοποιείται στη Γενική Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κα Ειρήνη Κλαμπατσέα, στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών, Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ, στο Υπουργείο Εσωτερικών, που εποπτεύει την Αυτοδιοίκηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

 

Το κείμενο της επιστολής του Προέδρου του ΤΕΕ έχει ως εξής:

 

«Θέμα: Δικαιολογητικά του άρθρου 40 του ν.4495/2017

 

Μέλη μας Διπλωματούχοι Μηχανικοί μας πληροφόρησαν ότι ορισμένες Υπηρεσίες Δόμησης ζητούν με την υποβολή των δικαιολογητικών για έκδοση οικοδομικής άδειας να κατατίθεται από τους Μηχανικούς και ασφαλιστική ενημερότητα.

 

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν.4495/2017 η ασφαλιστική ενημερότητα δεν συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

 

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων. Η μη τήρησή τους εμποδίζει την άσκηση του επαγγέλματος των Μελών μας και λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ήδη δοκιμαζόμενη οικοδομική δραστηριότητα, με αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και το δημόσιο συμφέρον.

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

 

Ο Πρόεδρος

 

Γιώργος Ν. Στασινός»

 

Πηγή: http://web.tee.gr/eidisis/afstiri-paremvasi-tou-proedrou-tou-tee-pros-tis-ydom-olis-tis-choras-gia-to-thema-tis-asfalistikis-enimerotitas-kata-tin-ekdosi-adion-domisis/

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία μπορούν, πλέον, οι δημότες της Αθήνας να εκδίδουν τη βεβαίωση …