Αρχική / Eργασιακά / ΤΕΕ: Προκήρυξη Εξετάσεων για τη Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020)

ΤΕΕ: Προκήρυξη Εξετάσεων για τη Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020)

Το ΤΕΕ προκηρύσσει τις εξετάσεις για τη «Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στους Διπλωματούχους Μηχανικούς των Ανωτάτων Σχολών ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και των Ισοτίμων Σχολών ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ» για την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020.

Η υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Προϋπόθεση για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι η έκδοση κωδικών πρόσβασης.
Για τη χορήγησή τους, ο υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα με τα βασικά του στοιχεία και την ειδικότητά του, μέσω του συνδέσμου: ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Μετά την έγκριση από το ΤΕΕ της αίτησης πρόσβασης, θα αποστέλλονται στον υποψήφιο στο email που θα έχει δηλώσει, οι κωδικοί του, μέσω των οποίων θα μπορεί να εισέλθει στη βασική εφαρμογή: ΕΙΣΟΔΟΣ

Aναλυτική παρουσίαση της ηλεκτρονικής διαδικασίας εγγραφής στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Εξετάσεων Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος:  https://web.tee.gr/exams/manual

 Για την έγκριση της αίτησης του υποψήφιου είναι απαραίτητη η υποβολή όλων των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο κεφάλαιο Δ’ της Προκήρυξης μέχρι την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020. Με την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα υπάρξει ανακοίνωση από το ΤΕΕ για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Για το χρονοδιάγραμμα, την εξεταστική διαδικασία και την αναλυτική περιγραφή των εγγράφων που θα πρέπει να κατατεθούν, δείτε την: Προκήρυξη Εξετάσεων για τη Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 )

Για την αποφυγή καθυστερήσεων στην έγκριση της αίτησής του, ο χρήστης της εφαρμογής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά τη συμπλήρωση των πεδίων, καθώς και στα έγγραφα που υποβάλλει. Όλα τα αρχεία θα πρέπει να είναι σε μορφή .pdf (εκτός της φωτογραφίας), ευκρινή και ευανάγνωστα (ιδίως οι τίτλοι και τα πιστοποιητικά) και αιτήσεις και Υ.Δ. υπογεγραμμένες.

Για την επιλογή του Εξεταστικού Κέντρου στο οποίο θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις, οι υποψήφιοι μπορούν να συμβουλευτούν τον παρακάτω πίνακα. 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ              
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΒΟΛΟΣ ΧΑΝΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ  
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ    
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ        
ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ      
ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ – ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΙ ΜΗΧ.          
ΝΑΥΠΗΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ            
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ    
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ      
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ      
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ        
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ      
Σημ.:Οι εξετάσεις των διπλωματούχων εξωτερικού γίνονται μόνο στην Αθήνα. Οι απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ εντάσσονται στη βασική ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.              

 

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία μπορούν, πλέον, οι δημότες της Αθήνας να εκδίδουν τη βεβαίωση …