Αρχική / Νομοθεσία / Πρωτοβουλία Μηχανικών για παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για Ν.4178/2013

Πρωτοβουλία Μηχανικών για παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για Ν.4178/2013

Σχετικά με το πρόβλημα προθεσμιών έως τις 08 Φεβρουαρίου 2022, για το Ν.4178/2013 προτείνουμε ως πρωτοβουλία πίεσης, ώστε να δοθεί παράταση, την αποστολή εμαιλ.

Προτεινόμενο εμαιλ.

<<<

Προς

  • Τ.Ε.Ε. (tee@central.tee.gr )

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (info@ypen.gov.gr)

Ζητώ να δοθεί σημαντική παράταση για τις προθεσμίες που αφορούν τον Νόμο 4178/2013 αλλά και τον Νόμο 4014/2011.

Το χρονικό διάστημα παράτασης κρίνεται αναγκαίο να είναι όσο θα παραμένει ενεργός ο Ν.4495/17, στον βαθμό που και οι τρείς Νόμοι (Ν.4014/2011, Ν.4178/2013, Ν.4495/2017) αντιμετωπίζουν το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή, την ρύθμιση των αυθαιρεσιών των ακινήτων. Συνοπτικά, να λυθεί το πρόβλημα αυθαιρεσιών εκατομμυρίων για περισσότερο από 70 χρόνια (από το 1955 και μετά) όπου η αυθαίρετη δόμηση δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Ως το ελάχιστα αναγκαίο χρονικό διάστημα για την προαναφερθείσα-αιτούμενη παράταση, θα μπορούσε να είναι έως το τέλος του 2022.

Οι λόγοι για τους οποίους ζητώ παράταση είναι γνωστοί και προφανείς σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα ακίνητα οι οποίοι δεν είναι μόνο οι Μηχανικοί, οι συμβολαιογράφοι κ.α., αλλά και χιλιάδες ιδιοκτήτες των ακινήτων που με τεράστιο πλήθος προβλημάτων, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις εκάστοτε χρονικές πιέσεις προθεσμιών των νόμων περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Ενδεικτικά και περιοριστικά αναφέρω παράγοντες που επηρεάζουν:

-Οικονομικά μέτρα μετά το 2011 και οικονομικές δυσκολίες σε μεγάλο φάσμα του πληθυσμού,

-Αρχεία φακέλων ΥΔΟΜ, (μεγάλη δυσκολία και τεράστιες καθυστερήσεις στην χορήγηση απαιτούμενων αντιγράφων σχεδίων και στελεχών οικοδομικών αδειών)

-Κτηματολόγιο και διορθώσεις εύλογων σφαλμάτων,

– Διαδικασίες σε Δ.Ο.Υ.,

– Δασικές Υπηρεσίες, Αρχαιολογία κλπ.

-Εκατοντάδες σελίδες νέων Νομοθετικών πράξεων που αφορούν τα ακίνητα σε όλο το φάσμα του αντικειμένου μηχανικού κ.α.

Σε όλα τα παραπάνω, το αποκορύφωμα ήρθε με την πανδημία, λόγω Covid-19, όπου πέραν του ότι προσέχουμε και τηρούμε τα υγειονομικά-περιοριστικά μέτρα για την υγεία και την ζωή μας, όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, με τις όποιες καθυστερήσεις είχαν προ πανδημίας λόγω covid-19, στην εξυπηρέτηση πολιτών και μηχανικών, σήμερα, αυτές οι καθυστερήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί σε σημαντικότατο βαθμό με ακόμη άγνωστη τη χρονική στιγμή αποκατάστασης της κανονικότητας.

Υπογραφή

Όνομα Επώνυμο

Ειδικότητα

Αριθμ. ΤΕΕ ή ΕΤΕΜ (προαιρετικό)

Τηλ. (προαιρετικό)

>>>

Αυτό είναι μια βάση για το εμαιλ που θα αποστείλει ο καθένας μας και φυσικά ο καθένας μπορεί να το συμπληρώσει, τροποποιήσει όπως θέλει ή να το στείλει ως είναι.

Το βασικό είναι να σταλούν πολλά… και άμεσα.

Είναι σημαντικό να κοινοποιηθεί στους συναδέρφους με όλους τους δυνατούς τρόπους από τον καθένα μας.

Υ.Γ.

Σε σχετικά θέματα στο φόρουμ υπάρχει μια ενημέρωση από τμήματα του Τ.Ε.Ε. για “κάποια” προφορική σκέψη για παράταση που ΘΑ δοθεί.

Είναι μεν προφορικό, είναι με αρκετά ερωτηματικά αλλά ακόμα και έτσι το κρατάμε ως θετικό.

Δεν χάνουμε όμως τίποτα να εντείνουμε κι εμείς την πίεση μας με πολλά εμαιλ. Τα γραπτά μένουν και οι προσωρινές λύσεις δεν είναι ότι καλύτερο.

Άρα στείλε εμαιλ, ενημέρωσε και άλλους συναδέρφους να κάνουν το ίδιο.

Check Also

Ν.4935/2022 (ΦΕΚ 103 Α’/26.05.2022) με τίτλο: «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών και άλλες διατάξεις»

Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών και άλλες διατάξεις. https://drive.google.com/file/d/1oycN9EaXs6AMtbS_LvPfQagmGJJVwpIT/view