Αρχική / Περιβάλλον / Ξεκίνησε η κατασκευή της πόλης Woven από την Toyota

Ξεκίνησε η κατασκευή της πόλης Woven από την Toyota

Πριν λίγες ημέρες η Toyota Motor Corp. ξεκίνησε την κατασκευή Woven, στους πρόποδες του βουνού Φούτζι στην κεντρική Ιαπωνία, ως χώρο δοκιμών για νέες τεχνολογίες όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη.

Περίπου 360 άτομα, μεταξύ των οποίων οι εργαζόμενοι της Toyota, θα μετακινηθούν αρχικά στην Woven, που θα κατασκευαστεί τπρώην εγκατάσταση εργοστασίου της Toyota στο Susono, επαρχία Shizuoka. Η Woven θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια τόσο από κυψέλες καυσίμου οι οποίες αντλούν ισχύ από αντίδραση υδρογόνου-οξυγόνου, όσο και από ηλιακά πάνελ.

Η Toyota περιγράφει την πόλη – την οποία θα λειτουργεί από κοινού με σημαντικές εταιρείες όπως ο γίγαντας τηλεπικοινωνιών Nippon Telegraph και η Telephone Corp. – ως “ζωντανό εργαστήριο” όπου θα δοκιμάσει αυτόνομα οχήματα, ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό περιβάλλον.

Τον σχεδιασμό της Woven City έχουν αναλάβει οι Δανοί αρχιτέκτονες της Bjarke Ingels Group (ΒΙG).
 
Tα κτήρια της πόλης θα είναι κατασκευασμένα, ως επί το πλείστον, από ξύλο χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ιαπωνικά υλικά και τρόπους κατασκευής. Οι στέγες δε θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά, ενώ επιπλέον ενέργεια θα παράγεται με τη χρήση κυψελών που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο.
 
Το Woven City θα έχει τρεις τύπους δρόμων στο επίπεδο του εδάφους. Ο ένας θα χρησιμοποιείται για αυτοματοποιημένη οδήγηση, ένας για πεζούς και ένας για ποδήλατα -παρτίνια κλπ. Τα Μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινούνται υπογείως όπως έπισης και υπογείως θα γίνεται η μεταφορά εμπορευμάτων.

toyota-woven-city-3.jpg

toyota-woven-city-4.jpg

toyota-woven-city-5.jpg

toyota-woven-city-6.jpg

toyota-woven-city-7.jpg

toyota-woven-city-8.jpg

 

Check Also

Τέλος ανακύκλωσης: Επιβολή από 1η Ιουνίου στις πλαστικές συσκευασίες

Μία ακόμα επιβάρυνση στα προϊόντα η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) έρχεται για τους …