Αρχική / Τεχνολογία / Η ΔΕΗ μπαίνει στο φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση

Η ΔΕΗ μπαίνει στο φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση

Στο 1st Ecomobility Conference 2018 που διοργανώθηκε στις 22 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου, βασικό θέμα της ομιλίας του Φώτη Καραγιάννη, Διευθυντή Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων της ΔΕΗ, ήταν “Η ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση” στην οποία ανακοίνωσε την πρόθεση της υπηρεσίας να γίνει leader στην παροχή λύσεων ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

 

“Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις” είπε ο Φ. Καραγιάννης για να συνεχίσει “Υπάρχουν στρεβλώσεις και αντιξοότητες όπως είναι το άνοιγμα της αγοράς, κάτι που σημαίνει 4,5 εκατομμύρια μετρητές. Έχει βέβαια τονιστεί ότι περίπου οι μισοί καταναλωτές δεν μπορούν να προσμετρηθούν καθώς ανήκουν σε ομάδες όπως είναι οι ευάλωτοι καταναλωτές, οι οφειλέτες, η υψηλή τάση κλπ. Μια άλλη στρέβλωση είναι η κάλυψη του κόστους παραγωγής από την οριακή τιμή συστήματος δεδομένου του τρόπου λειτουργίας της αγοράς.

 

Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δεν φαίνεται να μετακυλίονται στους τελικούς καταναλωτές καθώς ένα όφελος πήγε στις εξαγωγές. Η ΔΕΗ πρέπει να βρει το δρόμο της. Η μετάβαση της ΔΕΗ από καθετοποιημένη εταιρεία σε εταιρεία ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών. Η ΔΕΗ προσπαθεί να αντεπεξέλθει εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές, αλλάζοντας την κουλτούρα και κοιτώντας προς τα έξω και με μια πελατοκεντρική προσέγγιση.

 

Η επέκταση σε νέες αγορές είναι άλλη μια ευκαιρία όπως και η στροφή στις ΑΠΕ οι οποίες θα αποτελέσουν βασικό μοχλό τα επόμενα χρόνια για τη ΔΕΗ. Άλλες προτεραιότητες είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα, η αγορά φυσικού αερίου, η ηλεκτροκίνηση κλπ. Πρόκειται για αγορές στις οποίες η ΔΕΗ σχεδιάζει να μπει.

 

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ενέργειες για το φυσικό αέριο. Υπάρχουν περιοχές οι οποίες θα ήθελαν φυσικό αέριο, σχεδιάζουμε τρόπους ώστε αυτό να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα.

 

Η ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές είναι ένας τομέας που έχει ραγδαία ανάπτυξη.

 

Προσπαθούμε να καταλάβουμε όλες τις πτυχές του τομέα. Η ΔΕΗ ως παραγωγός, προμηθευτής αλλά και ιδιοκτήτης ακινήτων έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα αυτοκίνησης.

 

Η ΔΕΗ έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τη Solaris Bus & Coach, έχουμε υπογράψει ένα ολοκληρωμένο προϊόν, που θα τα περιλαμβάνει όλα: ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, προμήθεια και συντήρηση, διαχείριση ανακύκλωσης των υλικών, εγκατάσταση υποδομών φόρτισης, παροχή αναγκαίας ηλεκτρικής ενέργειας κλπ. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Στρατηγική επιλογή είναι να γίνουμε leaders και αυτό είναι το υπόβαθρο για να αναπτυχθούμε. Στοχεύουμε στην ψηφιοποίηση, τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, την εξωστρέφεια. Η ΔΕΗ εργάζεται ώστε στο πολύ σύντομο μέλλον να έχουμε μια ΔΕΗ πιο ισχυρή και πιο σύγχρονη».

 

Πηγή: https://emea.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD/541130/541130/

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …