Αρχική / Τεχνολογία / Η «εξόρυξη» Bitcoin καταναλώνει το 0,5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας

Η «εξόρυξη» Bitcoin καταναλώνει το 0,5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας

Η Bitcoin, το αποκεντρωμένο και συναινετικό ψηφιακό νόμισμα που σημείωσε πέρυσι τεράστιες αυξήσεις τιμών, θα χρησιμοποιεί ως το τέλος του έτους το 0,5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Σε ένα άρθρο που προσπαθεί ποσοτικοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες της Bitcoin, ο οικονομολόγος Άλεξ ντε Φρις χρησιμοποίησε μια νέα μεθοδολογία για να υπολογίσει την κατεύθυνση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Bitcoin και πόσο σύντομα θα φτάσει εκεί.

Το Bitcoin χρησιμοποιεί ένα σύστημα απόδειξης εργασίας, το οποίο γενικά ονομάζεται εξόρυξη bitcoin, που επιβραβεύει τους χρήστες με κλάσματα του νομίσματος. Η διαδικασία απαιτεί ισχυρούς υπολογιστές για την επίλυση πολύπλοκων υπολογιστικών προβλημάτων, μιας δραστηριότητας που απαιτεί αρκετή ενέργεια.

Η εκτίμηση της ακριβούς ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί το δίκτυο παραμένει μία πρόκληση, και ο ντε Φρις πραγματοποίησε έκκληση να χρησιμοποιηθεί η έρευνά του ως βάση για περαιτέρω υπολογισμούς με καλύτερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η ελάχιστη τρέχουσα χρήση του δικτύου Bitcoin είναι 2,55 γιγαβάτ, σχεδόν η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ετησίως η Ιρλανδία.

Μια συναλλαγή και η επικύρωσή της χρησιμοποιεί την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ένας μέσο σπίτι στην Ολλανδία σε ένα μήνα, σύμφωνα με τη μελέτη. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, προβλέπεται ότι το δίκτυο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί έως και 7,7 γιγαβάτ, δηλαδή όσο και ολόκληρη η Αυστρία, και το 0,5% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Εάν η τιμή του Bitcoin συνεχίσει να αυξάνεται όπως έχουν προβλέψει ορισμένοι ειδικοί, ο ντε Φρις πιστεύει ότι το δίκτυο θα μπορούσε να καταναλώνει κάποτε το 5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας.

Προς το παρόν, η απότομη πτώση του Bitcoin και άλλων σημαντικών ψηφιακών νομισμάτων μετά τον Ιανουάριο, υποδεικνύει ότι ίσως έχει σταματήσει προσωρινά να επιταχύνεται με τον ίδιο ρυθμό η απαίτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …