Αρχική / Τεχνολογία / Η Google αποκαλύπτει την παγκόσμια κάλυψη σε Street View και Google Earth

Η Google αποκαλύπτει την παγκόσμια κάλυψη σε Street View και Google Earth

Όλοι γνωρίζουμε πως η Google έχει τραβήξει πάρα πολλές φωτογραφίες από όλο τον πλανήτη για τις εφαρμογές Street View και Google Earth. Αλλά για πρώτη φορά η αμερικανική εταιρεία αποκαλύπτει σε πόσα εκατομμύρια χιλιόμετρα αντιστοιχούν αυτές οι φωτογραφίες.

Σύμφωνα με αναφορά του CNET, η Google έχει φωτογραφίες για περισσότερα από 10 εκατομμύρια μίλια για το Street View και 36 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια για το Google Earth. Κι αν αναλογιστεί κανείς πως το Google Earth περιλαμβάνει το 98% των τοποθεσιών που ζουν και συναναστρέφονται οι άνθρωποι, το νούμερο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Με τα 10 εκατομμύρια μίλια του Street View σε φωτογραφίες, η Google απέχει πολύ από τους ανταγωνιστές της όπως την Apple, η οποία μόλις άρχισε να προσθέτει φωτογραφίες από δρόμους και γειτονιές στο Apple Maps, με την κυκλοφορία του iOS 13 πριν λίγο καιρό.  Φυσικά η Apple έχει πολύ δουλειά μπροστά της έως ότου γίνει ανταγωνιστική απέναντι στη Google.

Ακόμη κι αν οι φωτογραφίες του Street View και Google Earth δεν είναι κάτι που χρησιμοποιεί κάποιος σε μεγαλύτερη συχνότητα σε σύγκριση με τους ίδιους τους χάρτες, αποτελούν μεγάλο κομμάτι των Google Maps. Ο Ethan Russell, διευθυντής προϊόντος στο Google Maps,  μάλιστα δήλωσε πως οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν τον πυρήνα της διαδικασίας της χαρτογράφησης  και βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα.

TheVerge

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …