Αρχική / Τεχνολογία / Η Microsoft δεσμεύτηκε να «φυλάσσει» τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών εντός της ΕΕ

Η Microsoft δεσμεύτηκε να «φυλάσσει» τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών εντός της ΕΕ

Ένα πράγμα που κάνει σαφές η Microsoft κάθε φορά που αναφέρεται στις υπηρεσίες cloud που προσφέρει, είναι ότι διαθέτει τοπικά κέντρα δεδομένων στις περισσότερες περιοχές του κόσμου.

Η εταιρεία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για να δημιουργήσει τοπικά κέντρα δεδομένων και cloud redundancy σε όλες τις μεγάλες οικονομίες και πρόσφατα, η πασίγνωστη εταιρεία ανακοίνωσε ότι κάνει το επόμενο βήμα για τους πελάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία δεδομένων.

Επί του παρόντος, η εταιρεία προσφέρει ήδη στους πελάτες της την δυνατότητα να αποθηκεύουν τα δεδομένα της στην χώρα που επιθυμούν, ωστόσο το επόμενο βήμα για το Microsoft Cloud δεν αφορά μόνο την αποθήκευση των δεδομένων αλλά και την επεξεργασία τους αποκλειστικά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει, ότι όλα τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών, από την αποθήκευση, την επεξεργασία και την διακίνηση τους, θα βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τη διαμονή των δεδομένων.

Για να γίνει κάτι τέτοιο βεβαίως απαιτεί σημαντικές, πρόσθετες επενδύσεις από πλευράς Microsoft καθώς και σημαντικό έργο για να επιτευχθεί το λεγόμενο «region-lock» των δεδομένων (θα πρέπει να υποστηρίζονται όλες οι υπηρεσίες του Microsoft Cloud εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς κάθε περιοχή πρέπει να είναι «ψηφιακά ανεξάρτητη» ώστε τα δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών να μην είναι εκτεθειμένα σε δικαιοδοσίες και νομοθεσίες άλλων κρατών). Παρόλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το έργο αυτό ξεκίνησε με την προσδοκία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή 3 Azure datacenter και στη χώρα μας.

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …